Ultima oră

Sarbatoarea iubirii nu trece neobservata de vrinceni

Iulia Nicolaie
24 feb 2010 872 vizualizări
Indragostitii profita de prilejul sarbatorii de Dragobete pentru a celebra alaturi de cel ales inca o zi de iubire u Nu cred ca are importanta in ce zi sarbatorim, important este ce simtim , a considerat Andreea, pentru care fiecare zi este una in care dragostea joaca rolul principal u cele mai cautate cadouri ramin bomboanele de ciocolata, carora li se alatura felicitarile facute manual si cartile cu povesti de dragoste

Indragostitii din tot judetul celebreaza astazi Dragobetele, sarbatoarea romaneasca a iubirii. Chiar daca multi dintre ei au fost prinsi deja in mrejele sarbatorii americane Valentine"â„¢s Day, vrincenii nu uita nici astazi de iubire, cel mai maret si inaltator sentiment uman. "Am sarbatorit Valentine"â„¢s Day, asa ca Dragobetele nu cred ca il voi mai sarbatori. A fost mai comod pentru ca a fost in week-end si eram liberi amindoi. Mi-a parut rau, pe de o parte, pentru ca Dragobetele este sarbatoarea noastra, a romanilor! Valentine"â„¢s Day este imprumutata de la americani, dar... asta este situatia. In fond, nu cred ca are importanta in ce zi sarbatorim, important este ce simtim! E minunat ca ne iubim, e important sa ne respectam... pentru ca de aici porneste totul!", ne-a spus Andreea Paraschiv, cadru didactic. Florin, in schimb, nici nu vrea sa auda de sarbatoarea americana, avind deja pregatit un cadou pentru persoana iubita. "Pentru mine exista doar Dragobetele! Cealalta nu exista, nu este sarbatoarea noastra. Sarbatoresc de Dragobete, deja am cumparat cadoul. E firesc sa existe si Valentine"â„¢s Day pentru ca fiecare popor isi are sarbatorile lui, dar nu mi se pare firesc sa o sarbatorim noi. Dar asa sintem noi, romanii. Pentru mine Dragobetele, pe linga inceputul primaverii, mai semnifica si sarbatoarea dragostei si intelegerii intre persoanele care simt ceva unul pentru celalalt", considera Florin David.


Iubire"¦ institutionala


Astazi, intreg judetul este cuprins de febra dragostei, iar Directia Judeteana de Tineret (DJT) nu face exceptie. Astfel, sarbatoarea iubirii sta la loc de cinste la Inspectoratul Scolar, unde se vor juca scenete si va avea loc un concurs pe perechi. La evenimentul organizat de DJT, incepind cu orele 16.00, vor participa tinerii de la Colegiul National "Unirea", Colegiul National "Al. I. Cuza", Liceul Pedagogic "Spiru Haret", Grupul Scolar "G. Longinescu", Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" si Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila". Activitatea de la ISJ se va desfasura sub egida "Nu uitati, iubirea este la ea acasa!". Nici la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" sarbatoarea Dragobetelui nu va trece neobservata. Astfel, astazi, de la ora 12.00, va avea loc vernisajul unei expozitii de pictura si desene realizate de elevii Scolii "Stefan cel Mare", indrumati de profesoara Simina Comanescu.


Torturile in forma de inima si cartile siropoase, la mare cautare


Goana dupa cadouri pentru cei dragi continua si de Dragobete, iar reprezentantii hipermarketurilor au pregatit zeci de surprize pentru amorezi, de la felicitari personalizate si bomboane de ciocolata, pina la torturi in forma de inima si carti de dragoste. "Am realizat un spot prin care ii felicitam pe toti indragostitii, care va rula de Dragobete. De Valentine"â„¢s Day au avut succes dulciurile in forma de inima si in special torturile. Printre cele mai cautate au fost cartile cu citate de dragoste, dar si felicitarile facute manual", au spus reprezentantii hipermarketului Carrefour, care isi asteapta oaspetii cu oferte care de care mai tentante si produse inedite. Daca centrele comerciale s-au pregatit pentru sarbatoarea romaneasca a iubirii, restaurantele focsanene nu au pregatit meniuri speciale sau amenajari deosebite de Dragobete, unii dintre reprezentanti acuzind criza financiara. "De Valentine"â„¢s Day am oferit doua feluri de mincare la pret redus, dar de Dragobete nu am pregatit nimic special", ne-a spus Costel Stanciu, reprezentantul restaurantului Ambasador, care a adaugat insa ca sint bineveniti indragostitii care vor sa aiba parte de o cina romantica. Nici restaurantul "Cupidon" nu a facut pregatiri speciale, in ciuda numelui sau dedicat iubirii. "Anul acesta nu s-a organizat nimic, nici de Valentine"â„¢s Day. Sint vremurile care sint", ne-a spus un angajat al restaurantului, care a adaugat ca in anii trecuti sarbatoarea nu era trecuta cu vederea. (Iulia NICOLAIE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.