Ultima oră

POLITICA: Politic Show 23.02.2010: Crin isi strange majoritate parlamentara in PNL; Guvernul Boc, la un pas de a incalca, din nou, Constitutia; 30 de

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 406 vizualizări
Crin isi strange majoritate parlamentara in PNL. Antonescu si Orban au incercat ieri sa-i convinga pe alesii liberali sa le sustina propunerile pentru congres

. La prima strigare, seful PNL e in avantaj. Liderul liberal Crin Antonescu pare sa fi obtinut sprijinul majoritatii parlamentarilor partidului pentru modificarea statutului PNL in sensul introducerii votului pe motiuni. Intalnirea dintre Antonescu si senatorii si deputatii PNL, tinuta ieri la parlament, a venit dupa ce, saptamana trecuta, prim-vicepresedintele Ludovic Orban s-a deplasat in teritoriu si a obtinut sprijinul unor filiale pentru votul uninominal. Integral pe EvZ.ro.


Guvernul Boc, la un pas de a incalca, din nou, Constitutia. Guvernul Boc este la un pas de a oficializa astazi inca o decizie neconstitutionala. Chiar daca a trecut ieri de Senat, statutul functionarilor publici care reglementeaza situatia directorilor de deconcentrate din teritoriu nu poate fi adoptat si de Camera Deputatilor pana pe 27 februarie, cand expira termenul dat de Curtea Constitutionala pentru corectarea actualelor incalcari ale Constitutiei. Astfel, in sedinta de guvern de astazi, guvernul fie da o noua ordonanta, in ciuda interdictiei CC in acest sens, fie lasa in aer, de sambata, aproape 3.000 de directori si adjuncti ai institutiilor subordonate ministerelor in judete. Integral pe EvZ.ro.


In editorialul "Ministerul Finantelor, in parteneriat public-privat cu Dumnezeu", Lelia Munteanu scrie: "Recunosc, il regret amarnic pe Pogea. Sa intru-n faliment daca va mint. Il stiti: cel cu mentalitate de achizitor bastrule mici, care cat a fost la Finante nu ne-a deranjat cu nimic; isi punea manecutele si numara banii de la FMI. Omul ala tacut ca un bloc de marmura, cel care ne-a tratat cu grija, de parca ne luase pe inventar. Auster ca un stalpnic, reflexiv ca o scrumbie afumata - o sa plangeti in pumni dupa el. A venit Pleziristul, ne rupe. Asta are proiect. Are viziune. Are pana si idei. Cum aducem bani la buget? se intreaba si-n culcare, si-n sculare, si-n loazir. Isi raspunde satisfacut de sine: luam din pusculita copiilor. De sub salteaua batranilor. Impozitam ajutorul de inmormantare, ca doar e venit. (Pai, daca-i venit, hai sa ne smecherim si noi si sa murim de mai multe ori, barem sa strangem ceva). Deocamdata, Pleziristul vorbeste singur. Sa vedeti ce-o sa fie cand o sa le dea drumul din lesa purtatorilor de cuvant." Integral in Gandul.


Ponta conduce PSD din biroul lui Nastase. In prima zi de lucru, noul lider al social-democratilor si-a luat in primire biroul de la partid si a dat primele directive privind ordinea si disciplina. Este aproape o cutuma in PSD ca, atunci cand ii iei scaunul sefului, sa nu te instalezi si in biroul sau. Victor Ponta a urmat aceasta regula nescrisa si ieri, cand a venit la sediul central al partidului sa-si ia in primire scaunul de presedinte, nu s-a oprit la biroul folosit de Mircea Geoana. El l-a preferat pe cel din care Adrian Nastase, in perioada sa de glorie, a condus partidul. Integral pe EvZ.ro.


Victor Ponta ia distanta de liberali. Noul sef al PSD vrea ca social-democratii sa devina adversari seriosi pentru toate partidele de dreapta, inclusiv pentru liberali. Prioritatile echipei lui Victor Ponta sunt deblocarea posturilor in administratia publica si promovarea propriului proiect pentru revizuirea Constitutiei. Proaspat devenit presedinte al PSD, Victor Ponta a conturat ieri, dupa primul Birou Permanent condus de el, directiile partidului in perioada urmatoare, scrie Adevarul.


30 de figuranti tocmiti de Vangelie sa aplaude la Consiliul PSD Bucuresti au venit la sediul partidului sa-si ceara banii. In jur de 30 de persoane au venit, luni, la sediul central al PSD, unde au reclamat ca au fost angajati in calitate de figuranti la Consiliul extraordinar al PSD Bucuresti, care a avut loc saptamana trecuta, dar nici pana acum nu au fost platiti pentru prestatie. Ei s-au adunat in fata sediului PSD si au afirmat ca au venit la partid ca sa-si ceara banii promisi. Reprezentantul lor a precizat ca au fost angajati, prin intermediul unei firme de casting, ca sa umple sala in care s-a desfasurat Consiliul PSD Bucuresti de miercurea trecuta si sa aplaude. Cei 30 de oameni au afirmat ca li s-ar fi promis 25 de lei pentru a face figuratie. Integral in Gandul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.