Ultima oră

Inundatii locale si alunecari de teren dupa topirea zapezii

Raluca Manolache
23 feb 2010 1031 vizualizări
Apa a dat pe afara la Maicanesti si la Marasesti u la Jitia s-au impus restrictii de circulatie dupa ce duminica s-au produs alunecari de teren

Cresterea brusca a temperaturilor care au condus la topirea zapezii, dar si precipitatiile inregistrate in judet in ultima perioada ridica tot mai multe probleme. Dupa ce drumul european 85 a fost inundat in acest week-end pe raza localitatii Domnesti, un teren aflat in apropierea satului Belciugele din comuna Maicanesti a ajuns sub ape. "Canalele nu au putut sa preia intreaga cantitate de apa si sa o duca in canalul colector. Apa a luat-o astfel pe vechea albie a piriului Balanul si a inundat terenul de la intrarea in satul Belciugele. Comitetul local pentru situatii de urgenta urmeaza sa faca o evaluare a pagubelor", ne-a declarat primarul din Maicanesti, Costel Necula. Astfel, pompierii si lucratorii Serviciului de Gospodarire a Apelor au intervenit de duminica si pina ieri dimineata pentru a evacua apa care a inundat satul si in vara anului 2005. "S-a actionat cu o motopompa si o autospeciala pentru evacuarea apei rezultate in urma topirii zapezii de pe terenul inundabil, in albia riului Rimnicu Sarat", a mentionat sergentul major George Dumitrache, purtatorul de cuvint al Pompierilor. De asemenea, in urma incidentului un singur grajd a fost inundat. Si cetatenii din Calimanesti, care au locuintele amplasate pe marginea DN2 E85, au avut de suferit in urma topirii zapezii. "S-a scurs apa de pe un deal si a venit spre soseaua nationala. Santurile s-au umplut cu apa si patru, cinci curti au fost inundate", a aratat Constantin Vlase, primarul orasului Marasesti. Autoritatile locale au intervenit duminica in forta cu toate utilajele din dotare si au reusit sa traga apa care punea in pericol gospodariile. Cei zece lucratori de la Primarie au lucrat la foc continuu si simbata cind cinci familii s-au trezit cu apa in curti. Probleme au fost si pe DN2N, pe raza localitatii Jitia. Alunecarile de teren au creat probleme la km 46 ^900, ca si in anii trecuti. "Drumul a prezentat o tasare pe toata latimea partii carosabile pe o lungime de aproximativ 40 m, avind o adincime de aproximativ 40/50 cm", ne-a precizat George Dumitrache. La fata locului au intervenit salariatii Sectiei Drumuri Nationale Vrancea. Autoritatile au impus restrictii de circulatie pentru urmatoarele zile. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.