Ultima oră

POLITICA: Politic Show 22.02.2010

Ziarul de Vrancea
22 feb 2010 491 vizualizări
PSD, un "dosar greu pentru procurorul Victor Ponta; Schimb de biletele intre Geoana si consilierii sai, in timpul Congresului; Crin Antonescu: Monitorizarea lui Cristian Diaconescu este inacceptabila; PDL pandeste scaunul de presedinte al Senatului

PSD, un "dosar" greu pentru procurorul Victor Ponta. Victor Ponta a preluat de la Mircea Geoana un partid in opozitie pe care trebuie sa-l readuca la putere. Pe cat de simplu suna misiunea sa, pe atat de complicat va fi sa o indeplineasca. Victor Ponta nu va avea o viata usoara ca presedinte al PSD. Pe de-o parte, "vechea garda" a partidului incearca o revenire "la butoane". Pe de alta parte, in echipa cu care Ponta va trebui sa lucreze, aripa "Vanghelie-Geoana" este numeros reprezentata in forul de decizie. In plus, el a ajuns la comanda unui partid guvernat de o democratie a intereselor baronilor locali, scrie EvZ.ro.


In editorialul "Binele a triumfat in PSD! Sau nu?", Mircea Marian este de parere ca: "Satana a fost alungata de la conducerea social- democratiei romanesti. Mircea Geoana a pierdut functia de presedinte al PSD. Ateul Ion Iliescu s-a retras din toate structurile de conducere. Vanghelie a prins un post de vicepresedinte, dar aproape toata lumea asteapta sa fie tras pe linie moarta. La putere a ajuns un tanar de doar 37 de ani, care vrea o organizatie ecologista in interiorul PSD si intentioneaza sa-si asume "punctele gri" din istoria partidului, precum mineriada din iunie 1990. Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce am vazut la televizor in ultimele 24 de ore, entuziasmul provocat de victoria lui Ponta ar putea fi comparat cu cel din toamna lui 1996, cand Conventia Democrata si Emil Constantinescu l-au alungat pe Iliescu de la putere." Integral pe EvZ.ro.


Schimb de biletele intre Geoana si consilierii sai, in timpul Congresului. Consilierii fostului presedinte al PSD, Mircea Geoana, au privit prestatia candidatului pe care il sustineau si, din mijlocul salii de congres, de unde lucrurile se vedeau altfel decat de la masa prezidiului, ii trimiteau acestuia sfaturi scrise pe biletele. "Dati prost ca imagine" ii transmiteau acestia lui Geoana si ii sugerau sa se plimbe prin sala si sa socializeze cu participantii la Congres. Integral in Gandul.


Crin Antonescu: Monitorizarea lui Cristian Diaconescu este inacceptabila. Liderul PNL, Crin Antonescu, spune ca a avut impresia ca multa lume din afara PSD a intervenit intr-un fel sau altul in congresul formatiunii, aratandu-se tulburat ca o jurnalista a dezvaluit ca ar avea documente din care reiese ca senatorul PSD Cristian Diaconescu a fost monitorizat zece zile, transmite NewsIn. "Episodul Cristian Diaconescu de ieri a fost unul care m-a tulburat, desi credeam ca sunt chiar batatorit in toate incercarile acestea ale politicii romanesti, si senzatia pe care am avut-o e o senzatie ca acest congres nu a fost deloc numai al PSD, chiar daca asta nu implica nimic despre actorii sai. Am avut impresia ca multa lume din afara PSD intr-un fel sau altul nu a fost doar interesata, ci a si intervenit intr-un fel sau altul in toata aceasta intorsatura dramatica", a comentat Crin Antonescu. Integral in Romania Libera.


PDL pandeste scaunul de presedinte al Senatului. Democrat-liberalii spera ca noua conducere a PSD va ordona inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului, ceea ce ar deschide calea PDL pentru revendicarea postului. Pesedistii par insa dispusi sa faca zid in fata fostului lider de partid ca sa nu cada prada adversarilor portocalii. Vicepresedintele PDL Cezar Preda este de parere ca social-democratii il vor parasi definitiv pe Mircea Geoana, in sensul ca ii vor retrage sustinerea si de la sefia Senatului. In opinia pedelistului, decapitarea lui Geoana din functia sa parlamentara ar deschide usa PDL pentru preluarea postului. "Din punctul meu de vedere, asa cum e in politica romaneasca de 20 de ani, cand ti-a luat capul o data, ti-l ia pana la capat. Eu nu cred ca Mircea Geoana va rezista pe aceasta functie (de presedinte al Senatului "" n.r.), indiferent cat clameaza ei acum unitatea partidului." Citit mai mult in Romania Libera.


In editorialul "Taram dupa noi un partid bolnav", Dan Cristian Turturica scrie: "In anii "˜80, Ion Iliescu era inaintea Romaniei. In timp ce tara orbecaia intr-o dictatura stalinisto-nord-coreeana, Iliescu primea lumina de la Moscova. Se cablase la perestroika, stia ce urmeaza si, in lungi plimbari prin parc, ne croseta deja viitorul. In anii "™90, oricat de mult i-ar enerva acest gand pe cei care s-au aflat in Piata Universitatii, Iliescu si partidul sau au fost intr-o sincronizare aproape perfecta cu masele. Cu acea consistenta majoritate care nu ar fi iesit niciodata in strada impotriva lui Ceausescu daca r fi primit ceva mai multa mancare si cateva emisiuni de televiziune in plus, poate un Bingo si ceva Surprize, surprize!. El si partidul sau au fost conducatorii perfecti pentru cei ingroziti de schimbare, care nu puteau rosti capitalism, privatizare, somaj fara sa simta ca se sufoca si pentru care justitie si libertate de expresie sunau ca numele unor planete dintr-o alta galaxie." Integral in Romania Libera.


de Stefan Popovici HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.