Ultima oră

6% din hotaririle consiliilor locale, declarate nelegale de Prefectura

Mihaela Beșleagă
22 feb 2010 645 vizualizări
Secretarii din primarii sint chemati la instruire

Institutia Prefectului a respins in 2009 ca fiind nelegale 239 de hotariri ale consiliilor locale, din cele 3.883 asupra carora Serviciul verificarea legalitatii, a aplicarii actelor normative si contencios administrativ si-a exercitat controlul de legalitate, ceea ce reprezinta un procent de 6%. Din hotaririle declarate nelegale, 168 au fost modificate/revocate de catre consiliile locale emitente, 71 au fost mentinute, dintre care pentru doua hotariri s-a promovat actiune in instanta de contencios. "Din totalul de 3.883 de hotariri, 3.227 au fost adoptate in sedinte ordinare, 514 in sedinte extraordinare si 142 in sedinte de indata ale consiliilor locale", se arata in raportul Institutiei Prefectului. Si dispozitiile emise de primari au fost supuse controlului de legalitate. Dintr-un numar total de 76.651 dispozitii, 234 au fost apreciate ca fiind nelegale, iar 141 au fost revocate. Anul trecut a fost controlata si activitatea secretarilor din cinci comune, respectiv Balesti, Brosteni, Homocea, Naruja, Soveja si Straoane, ocazie cu care au fost identificate anumite nereguli. "Principalele probleme intimpinate in activitatea secretarilor din primarii sint neinaintarea in termen a documentatiei in privirea exercitarii legalitatii sau motivarea eronata, atunci cind se invoca un alt act normativ sau unul care a fost abrogat", a declarat subprefectul Vincentiu Micheci. în urma controalelor la primarii s-a dispus remedierea deficientelor constatate. De altfel, vineri, 26 februarie, va avea loc sedinta trimestriala cu secretarii din unitatile adminsitrativ-teritoriale din judet. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.