Ultima oră

Soseaua E85 a fost inundata la Domnesti

Raluca Manolache
22 feb 2010 1098 vizualizări
Pompierii au intervenit pentru a se evita riscul acvaplanarii masinilor

Apa acumulata in urma precipitatiilor abundente din ultimele zile sau rezultata in urma topirii zapezii creeaza probleme pe drumuri. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au intervenit simbata si duminica pentru degajarea apei care a inceput sa inunde drumul european 85, pe raza localitatii Domnesti. Servantii s-au deplasat ieri, in jurul orei 15.00, in satul Domnesti din comuna Pufesti, pentru a evacua apa rezultata in urma topirii zapezii care se revarsase din santuri si atingea o grosime de aproximativ 3 centimetri pe sosea. La fata locului au fost trimise si doua utilaje ce apartin Sectiei de Drumuri Nationale pentru a da o mina de ajutor. Pompierii spun ca apa acumulata pe carosabil ar putea crea fenomenul de acvaplanare, conditii in care autoturismele derapeaza si sint greu de controlat. "Starea de plutire a automobilelor care se deplaseaza cu viteza mare este posibila si cind este mai putina apa pe carosabil, tocmai de aceea le cerem soferilor sa fie prudenti cind carosabilul este umed. Practic, aquaplanarea este fenomenul prin care pneul pierde contactul cu drumul, miscindu-se doar pe suprafata apei", explica politistii de la Circulatie. Ultimul accident mortal datorat apei acumulate pe carosabil s-a produs acum aproape doua saptamini tocmai pe soseaua E85. Pompierii au fost chemati in acest sfirsit de saptamina si in cartierul Mindresti, unde au scos cu o motopompa apa acumulata in curtea unui cetatean si care se infiltra in locuinta. De altfel, apa pluviala balteste de peste o saptamina in zonele mai joase din Focsani, dar si in jurul municipiului, zeci de hectare de gradini, curti si terenuri virane fiind sub apa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.