Ultima oră

AFACERI: BNR reactioneaza la declaratia lui Mircea Geoana despre bancile grecesti

Ziarul de Vrancea
20 feb 2010 495 vizualizări
Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a remis o reactie oficiala fata de declaratia facuta joi seara de Mircea Geoana, presedintele Senatului si al doilea om in stat

. Acesta ii recomandase lui Ionut Costea "sa renunte la postul actual in favoarea unei banci private - "dar nu una greceasca". Adrian Vasilescu a declarat pentru HotNews.ro ca l-a mirat declaratia lui Geoana, fiindca in Romania nu exista banci grecesti, ci banci romanesti cu capital grecesc - supravegheate de BNR si care nu sunt in niciun fel atinse de problemele crizei din Grecia.


"Eu l-as sfatui pe domnul Costea, pe care il pretuiesc sa nu se gandeasca sa ocoleasca vreo banca greceasca. Am folosit expresia banca greceasca pentru a intra in contextul declaratiilor domnului Geoana pentru ca, de fapt in Romania nu avem banci grecesti. Avem banci romanesti cu capital grecesc.


Ele fac parte din sistemul bancar romanesc, sunt supravegheate clipa de clipa de catre BNR si impartasesc soarta (am pus cuvantul in ghilimele) tuturor celorlalte banci romanesti: sunt solide, credibile si nu sunt in niciun fel atinse de problemele crizei din Grecia", a declarat Adrian Vasilescu pentru HotNews.ro.


Mircea Geoana a declarat joi seara ca-i recomanda lui Ionut Costea - cumnatul sau si presedinte Eximbank - sa renunte la postul actual in favoarea unei banci private - "dar nu una greceasca". Geoana a facut aceste declaratii in contextul discutiilor despre salariul lui Costea, remunerat cu 20.000 de euro, si pe fondul crizei profunde din Grecia.


de Ioana Morovan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.