Ultima oră

Milea si Rotaru tin pe loc dosarul de mita a lui Porojnicu

Nicoleta Cristea
20 feb 2010 880 vizualizări
Fostul rutierist Nicolae Rotaru a fost verificat si la avere, iar inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate l-au gasit pe plus

Continuarea judecatii in procesul politistului vrincean Sorin Porojnicu atirna de lucrarile facute de magistrati in cauza fostilor colegi ai acestuia. Dosarul in care Porojnicu este judecat pentru luare de mita a fost din nou aminat, tot in asteptarea dosarului ce-i priveste pe Marius Milea si Nicolae Rotaru, care inca nu a sosit de la Curtea Suprema. Cei doi fosti politisti au fost condamnati definitiv in octombrie la 3 ani si 6 luni inchisoare pentru luare de mita, dispunindu-se totodata suspendarea sub supraveghere a executarii pedepselor principale si a pedepselor accesorii aplicate, pe durata termenului de incercare de 6 ani. Ulterior, in dosarul rutieristului Sorin Porojnicu, aflat pe rolul Curtii de Apel Galati, s-a dispus atasarea cauzei celor doi, insa pina in acest moment actele nu au ajuns la aceasta instanta. Porojnicu este judecat pe motiv ca pe 19 noiembrie 2008 ar fi pretins si primit o mita de 500 de lei, de la un conducator auto care a incalcat legea circulatiei pe soseaua E85, unde politistul supraveghea traficul. De asemenea, fostul agent de politie Nicolae Rotaru a intrat si in atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care a sesizat Parchetul de pe linga Judecatoria Galati pentru savirsirea infractiunii de fals in declaratii. ANI s-a sesizat din oficiu despre faptul ca, impreuna cu familia sa, fostul politist a acumulat o avere ce depaseste veniturile realizate, fapt devenit notoriu in politia vrinceana inca dinainte de flagrantul de luare de mita. Verificarile au scos la iveala ca Nicolae Rotaru nu a mentionat in declarațiile de avere din 28.05.2007 si 16.06.2008 un credit la B.C.R. Focsani, contractat in anul 2004, cu termen de scandenta in anul 2024, iar in declaratiile de avere din 2003, 2004, 2007 si 2008 nu a mentionat veniturile salariale obtinute atit de titular, cit si de sotia acestuia si a mentionat eronat date privind detinerea si instrainarea unor autoturisme din marcile Mercedes, Volkswagen si Audi. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.