Ultima oră

Inmatriculau masini cu chitante falsificate

Dan Chiriac
20 feb 2010 1268 vizualizări
Noua vrinceni au incercat anul trecut sa-si inmatriculeze masinile cu acte false sau fara a plati celebra taxa de poluare

Trei vrinceni sint cercetati de politisti dupa ce in decursul anului 2009 si-au inmatriculat masinile fara a plati taxa de poluare. Acestia contrafaceau chitantele pentru plata taxei de prima inmatriculare si o anexau la dosarul pe care-l depuneau la Serviciul Public Comunitar pentru Inmatriculari Vehicule si Permise Auto (SPCINVPA). "Saptaminal sau lunar am dispus verificarea mai multor chitante pentru plata taxei de poluare, in conditiile in care existau informatii ca se practica astfel de infractiuni. Chitantele vizate au fost verificate la trezorerie si s-a constatat ca trei dintre acestea erau false, neavind acoperire la Finante. Persoanele respective s-au ales cu dosare penale, iar noi am dispus radierea inmatricularilor", ne-a spus comisarul sef Marian Patrascu, seful de la SPCIVPA Vrancea. De asemenea, in alte sase cazuri, actele depuse la dosar erau false, dupa cum aveau sa descopere oamenii legii. Cele mai multe dintre acestea priveau provenienta masinilor care urmau sa fie inmatriculate. "Erau acte de vinzare cumparare sau facturi false, in baza carora se incerca inmatricularea masinilor. Si in acest caz se vor radia acele autoturisme", a mai precizat comisarul Marian Patrascu. Potrivit unei situatii prezentate de Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea, in 2009 au intrat in vistieria statului 9.068.784 de lei in contul taxei de inmatriculare platita de soferii vrinceni si s-a restituit suma de 248.879 de lei, reprezentind atit diferenta de taxa cit si taxele cistigate in instanta ca urmare a actiunilor judecatoresti. Pentru anul 2010 s-au depus 124 de cereri pentru taxa de poluare, suma incasata pina in luna ianuarie fiind de 437.092 de lei. In acest context trebuie spus ca la jumatatea acestei luni a expirat termenul pina la care persoanele care au achizitionat anul trecut autoturisme noi Euro 4, cu o capacitate cilindrica de pina la 2.000 cmc, si-au mai putut inmatricula masinile fara a achita taxa pe poluare. Scutirea de la plata taxei a fost introdusa in luna decembrie 2008 in cazul autovehiculelor Euro 4 a caror capacitate nu depaseste valoarea de mai sus. Termenul expira initial la 31 decembrie 2009, insa guvernul a decis ca proprietarii care nu au apucat sa-si inregistreze autoturismele sa poata beneficia de inca 45 de zile de gratie, incepind cu 1 ianuarie 2010. Spre exemplu, la un autoturism Dacia Logan de 1,4 litri si emisii de carbon de 166 de grame, taxa poate ajunge la 490 de euro, iar pentru un Hyundai Accent de 1,6 litri, taxa ajunge la 778 de euro (3.323 de lei). (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.