Ultima oră

POLITICA: Politic Show 18.02.2010

Ziarul de Vrancea
18 feb 2010 408 vizualizări
Cum se vede Congresul PSD din tara lui Geoana; Primarul din Dabuleni: il votez pe Geoana, dar a rupt ceva in mine; Gutau, eliberat din functia de primar; Efectul Vanghelie si descompunerea PSD

Cum se vede Congresul PSD din tara lui Geoana. Filosofia micului PSD-ist din Dolj: "Tot ce pot sa fac este sa tac din gura". In rest, Geoana "simte romaneste", Mitrea a picat "testul Necolaiciuc", iar Ponta "e simpatic". Nicio emotie in Dolj: Mircea Geoana ramane presedinte al PSD. Jocurile sunt facute, nu-i de gasit altul mai bun. Ce-i de facut: "Sa tac din gura. Nu zic nici ca unii, nici ca altii. Oricum delegatii la congres au fost gata alesi, nu conteaza ce mai cred si eu". Pe scurt, filosofia unui PSD-ist care tine mortis sa nu-i apara numele in ziar, scrie EvZ.


Tariceanu vrea un Parlament mai puternic, Antonescu se pronunta dupa Congres. Aflat in conflict deschis cu liderul Crin Antonescu, Calin Popescu Tariceanu a preluat ieri initiativa in a defini linia PNL in privinta modificarii Constitutiei. El a prezentat 10 principii despre care sustine ca ar trebui sa stea la baza modificarii Constitutiei, astfel incat "sa avem o republica si mai democratica decat este ea in prezent". Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ieri ca Birourile reunite ale celor doua Camere vor discuta luni infiintarea comisiei de revizuire a Constitutiei, premierul Emil Boc a solicitat in mod repetat PSD si PNL sa-si asume punctele de vedere in privinta trecerii la un Parlament unicameral, iar PDL isi propune sa fie foarte insistent pe aceasta tema in perioada urmatoare, scrie Romania libera.


Favoritul Geoana pierde teren, Ponta castiga filiala dupa filiala. Din castigatorul sigur al cursei pentru sefia PSD, Mircea Geoana devine din ce in ce mai vulnerabil in fata baronilor partidului, dar si a apropiatilor sai. Geoana a cedat, ieri, dupa presiunile venite din teritoriu si dupa reactia dura a lui Ion Iliescu si opozitia lui Liviu Dragnea in privinta modificarilor pe care tine sa le faca Statutului PSD. La finalul unei sedinte de cateva ore cu sustinatorii sai din fruntea partidului, acesta a anuntat ca este "partizanul competitiei intre echipe, dar pe liste deschise", scrie Gandul.


Gutau, eliberat din functia de primar. Prefectul de Valcea, Petre Ungureanu, a semnat abia ieri ordinul de vacantare a postului de primar al orasului Ramnicu-Valcea, desi au trecut trei saptamani de cand Curtea Suprema l-a condamnat pe primarul Mircia Gutau la trei ani si jumatate de inchisoare pentru complicitate la luare de mita. Petre Ungureanu a amanat pana acum decizia invocand faptul ca magistratii Curtii Supreme urmau sa se pronunte ieri asupra cererilor lui Mircia Gutau de suspendare a sentintei si de contestatie in anulare a respectivei hotarari judecatoresti, scrie EvZ.


Primarul din Dabuleni: il votez pe Geoana, dar a rupt ceva in mine. Liderii PSD Dolj inca nu si-au revenit din marea dezamagire pe care au trait-o dupa ce Mircea Geoana a pierdut "la mustata" alegerile prezidentiale. "S-a rupt ceva in mine. Am avut foarte multe asteptari, dar nu ne-am ales cu nimic", ne-a declarat primarul din Dabuleni, Nicolae Dragoi. Cu toate acestea, se asteapta ca mai toti delegatii din filiala doljeana sa voteze pentru Geoana la congres, scrie Romania libera.


In "Baconschi are o suferinta fiziologica", Mircea Marian aminteste de afirmatia lui Baconschi, potrivit caruia"Avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie roma". Mircea Marian afirma ca "Nu e o discutie cu sotia, in masina, dupa o partida esuata de shopping. Este o declaratie pe care ministrul roman al afacerilor externe a facut-o la finalul unei intrevederi cu secretarul de stat pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, membru al guvernului francez. Dar istoria nu se incheie aici, odata cu tacerea diplomatica a demnitarului francez, care nu s-a delimitat in vreun fel de remarcile rasiste ale partenerului sau din Romania". Integral in EvZ.


Sabina Fati, in "Efectul Vanghelie si descompunerea PSD", sustine ca "PSD se autodistruge incet si cu metoda. Individualismul competitiv din ultimii cinci ani a faramitat partidul in grupuri de interese si de influenta, cu scopuri difuze. Mircea Geoana nu a avut nici forta, nici vointa de a tine partidul unit, dar a gasit resursele necesare pentru a-si intari propria pozitie cu ajutorul celor care vor un PSD mai mic, mai flexibil si mai neajutorat. Baronii PSD au invatat din lectiile date de Adrian Nastase in perioada 2000-2004 ca un lider prea puternic tinde sa devina autoritar, de aceea acum prefera sa aiba un presedinte cu ambitii reduse". Integral in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.