Ultima oră

Marea astfaltare incepe cu o mare cirpaceala

Daniel Garleanu
18 feb 2010 850 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi a recunoscut ca reparatiile dupa dezghet sint o mare cirpaceala, insa mai ieftina

Vremea ploioasa de ieri i-a inspirat pe "dentistii soselelor" atit de mult ca au si iesit in strada cu roabe, lopeti si o mina de asfalt pentru plombat. Cu o matura scoteau apa din gropi dupa care astupau cu asfaltul aburind. Trecatorii priveau interzisi harnicia echipajului de la Compania de Utilitati Publice SA, unii dintre ei calificind actul ca o cheltuiala inutila. Dupa ce vremea s-a mai incalzit, de sub zapada au inceput sa rasara gropile. Soferii fac slalom, iar viteza de rulare a scazut de teama unei avarii. Autoritatile au recunoscut ca reparatiile intreprinse in acesta perioada sint de slaba calitate motivind ca "marea cirpaceala" este necesara pentru a nu lasa gropile neacoperite. "Poate fi interpretat si ca fiind o cirpaceala, dar este cu un cost mai redus ceea ce facem noi acum. Avem mixtura asfaltica pe care o reciclam amestecind-o cu putin bitum si cu acest material acoperim gaurile din asfalt", sustine primarul Decebal Bacinschi. Edilul spune ca singurele strazi din oras care nu au suferit de pe urma fenomenului de inghet si dezghet sint cele executate din imprumutul bancar, care au garantie valabila de doi ani. Bacinschi crede ca s-a realizat un lucru de calitate. "Am verificat personal si nu sint probleme la strazile realizate recent. Ce ma ingrijoreaza este starea bulevardelor pe care va trebui sa le reabilitam din urmatorul imprumut bancar. Adevarul este ca nici nu au mai fost reabilitate de multi ani. Ele au fost facute in 2001, la inceputul primului meu mandat", a spus primarul. Tot el a asigurat ca lucrarile incepute pe citeva strazi din oras vor fi continuate imediat dupa contractarea urmatorului imprumut, aproximativ in luna martie. In urmatorul val de asfaltare vor intra strazile Comisia Centrala, Lupeni, pachetul de strazi din Cartierul Obor, intersectia Vilcele, prioritare fiind insa arterele principale ca B-dul Unirii, B-dul Bucuresti, strada Brailei si strada Republicii. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.