Ultima oră

Impozitul creste direct proportional cu numarul de locuinte

Doina Ganea
18 feb 2010 762 vizualizări
De la a treia casa in sus impozitul creste cu 100%

La ghiseele Primariei Focsani s-au prezentat in ultima vreme persoane care nu au inteles cum se aplica impozitul pe cladiri pentru persoanele care detin mai multe locuinte. Seful Serviciului de impozite si taxe locale din cadrul Primariei, Melus Naziru, ne-a precizat ca, potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, detinerea in proprietate a unui numar mai mare de cladiri cu destinatia de locuinte conduce la majorarea impozitului. Astfel, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sint inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia si cu 100% pentru cea de-a patra cladire precum si pentru urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. "In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobindite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar. Persoanele fizice care se afla in una dintre aceste situatii au obligatia sa depuna o declaratie speciala la Serviciul de impozite si taxe al Primariei municipiului Focsani, precum si la autoritatile administratiei locale in raza carora sint situate celelalte cladiri", ne-a precizat Melus Naziru. Prevederile mentionate nu se aplica celor care detin in proprietate cladiri dobindite prin succesiune legala. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.