Ultima oră

POLITICA: Politic Show 16.01.2010

Ziarul de Vrancea
16 feb 2010 351 vizualizări
Partie pentru Victor Ponta spre presedintia PSD; PDL coace amanarea dosarului "Ridzi II ; Crin face glume pe seama lui Ludovic; Berceanu si Udrea, certati pentru drumuri si case

Partie pentru Victor Ponta spre presedintia PSD. Adrian Nastase s-a retras, Miron Mitrea vrea sa renunte. Victor Ponta este contracandidatul care ii incurca socotelile lui Mircea Geoana la Congres. Victor Ponta presedinte, Cristian Diaconescu prim-vicepresedinte si Adrian Nastase presedinte al Consiliului National. Asa ar putea sa arate viitoarea prima linie de conducere a PSD, daca la Congresul de sambata aceasta formula va obtine mai multe voturi decat echipa care il are in centru pe Mircea Geoana. Acesta a reusit totusi o victorie importanta: Comitetul Executiv al PSD a aprobat ieri propunerea sa ca viitoarea conducerea a partidului sa fie votata in bloc pe lista presedintelui, si nu aleasa in mod individual. Integral pe EvZ.ro.


PDL coace amanarea dosarului "Ridzi II". Monica Iacob-Ridzi intra brusc in concediu prenatal. Cu sprijinul PDL-istilor din parlament, ea isi va amana perchezitionarea cel putin patru luni. Inainte sa avanseze in parlament cererea de perchezitie electronica trimisa de Ministerul Justitiei in cazul Monicai Iacob-Ridzi, PDL a gasit formula pentru a o lasa in aer cel putin cateva luni. Integral pe EvZ.ro.


Crin face glume pe seama lui Ludovic. Orban, accesul interzis la petrecerea de partid. Presedintele PNL Crin Antonescu este relaxat. Simte ca are partidul de partea lui, in disputa cu prim-vicele Ludovic Orban pe tema modului in care va fi aleasa noua echipa de conducere - pe lista sau individual. La sedinta Comitetului National Executiv, Antonescu l-a luat peste picior pe Orban, in fata presei si a zecilor de membri ai CN, batand apropouri la lupta disperata a prim-vicepresedintelui liberal pentru a-si pastra functia, pe care presedintele PNL ar dori s-o desfiinteze. Integral in Gandul.


Berceanu si Udrea, certati pentru drumuri si case. Liderii PDL din judete i-au incoltit ieri, in sedinta Biroului Permanent, pe ministrii Radu Berceanu si Elena Udrea, carora le reproseaza ca nu investesc in proiectele de infrastructura, respectiv in constructia de locuinte pentru tinerii de la tara. Starea proasta a drumurilor din tara i-a scos din sarite pe sefii filialelor PDL, care s-au dus luni in sedinta saptamanala a partidului cu o falca-n cer si una-n pamant. "Voi ati vazut cum arata drumurile, ca iti rupi gatul in gropi? Cu astea vrei sa intram in zona euro? Nici nu ne primesc dracului aia acolo!", s-ar fi adresat lui Radu Berceanu presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu. Acesta le-ar fi cerut mai-marilor Guvernului explicatii pentru stadiul investitiilor in infrastructura, dar raspunsul a fost acelasi pe toata linia: "Nu sunt bani". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Mircea Geoana si Ministerul Adevarului", Elena Vijulie scrie: "Cei aproape 2.000 de delegati care se vor aduna sambata la Congresul PSD vor avea de votat, in primul rand, noul statut al partidului. Abia dupa ce regulile vor fi, in sfarsit, batute in cuie, delegatii vor trece la votul propriu-zis, adica vor alege persoane, fie ca va fi vorba de candidati individuali, fie ca va fi vorba de "capete de lista" pentru echipe de conducere concurente. Teoretic, aceasta succesiune de evenimente pare logica si legitima, reguli acceptate inclusiv de cei care si-ar fi dorit unele diferite, sa se purceada la alegerea oamenilor care le vor intruchipa." Cititi mai mult in Romania Libera.


In editorialul "Cum a sarit Ponta din joben. Nastase, iepurele de februarie", Florin Negrutiu scrie ca Victor Ponta da cu batul prin gard: "Noi la Romexpo nu ne alergam. Doar la Sala Palatului..." Vanghelie, care nu stie multe, sare la beregata: "La Romexpo o sa stau la prezidiu, o sa ma uit la tine si o sa-ti dau ... linistit". Pentru cine n-are lecturile politice la zi, aceasta cordiala polemica social-democrata, inregistrata luni, la sedinta Comitetului executiv al PSD, isi are originea in tumultul Congresului de acum cinci ani, cand, pe la ora doua noaptea, estetul Marian Vanghelie a vrut sa-i schimbe fata "de maimutoi" lui Victor Ponta, numit la acea vreme si "micul Titulescu". Ponta a facut fete-fete si a sters-o diplomatic, nu inainte de a promite ca o sa-i arate el neobrazatului cand se va face mare. Inetgral in Gandul.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.