Ultima oră

Magazinele de droguri legale vindeau ieri ultimele ierburi

Ziarul de Vrancea
16 feb 2010 825 vizualizări
Vinzatorii de plante etnobotanice au fost obligati de ieri sa puna lacat pe usi u ierburile au adus zeci de tineri vrinceni pe patul de spital u politia a descoperit ca unele amestecuri de plante contineau si stupefiante

"Magazinele de vise" pun lacat pe usi. In urma unui tur al orasului, reporterii Ziarului de Vrancea au putut constata ieri ca administratorii acestor weed-shop-uri care vind "plante etnobotanice" au decis sa renunte la afacere sau sa se mute cu ea in "zona gri". In Vrancea, exista patru astfel de "magazine de vise" care au intrat de ieri in afara legii. Administratorii acestor unitati nu sint incintati de ideea de a pune lacatul pe afacerea banoasa generata de tinerii debusolati. "Inchid magazinul. Marfa care mi-a ramas pe stoc, ii dau foc", ne-a spus Robert, administratorul magazinului din Cartierul Sud, Cool Shop. De asemenea, si magazinul Dream World din strada Unirea Principatelor pare ca incheie socotelile cu "visele", usa de la intrare fiind "pazita" de un lacat. Nici in parcarea din spatele Oficiului de Posta nu era activitate. Magazinul Speed Shop era inchis, iar la numarul afisat pe usa de la intrare nu ne-a raspuns nimeni. Cert este ca detinatorii de ierburi sint obligati ca in 10 zile sa distruga plantele sau substantele, dupa ce ieri a intrat in vigoare ordonanta de urgenta care scoate in afara legii 36 dintre substantele asimilate drogurilor, continute de aceste plante. Ordonanta de Guvern a fost emisa dupa ce multi tineri au ajuns pe patul de spital dupa ce au fumat ierburile "fermecate", unii dintre acestia platind chiar cu viata in alte orase ale tarii. "In ultima vreme tot mai multi tineri si-au pus viata in pericol fumind sau inhalind plante etnobotanice. De la inceputul anului si pina acum am avut 13 astfel de cazuri. Tinerii prezentau ameteli, stari de voma, dureri abdominale, stari de anxietate", ne-a spus Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean de Urgenta din Focsani.


Droguri sub acoperire


"Magazinele de vise" au fost "vizitate" in nenumarate rinduri de catre politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate, care impreuna cu comisarii de la Garda Financiara au reusit sa inchida pe parcursul anului trecut doua magazine de acest gen. Din cauza neregulilor constatate, administratorii au fost nevoiti sa iasa din afacere. De asemenea, in urma controalelor facute in aceste unitati, oamenii legii au constatat ca unele amestecuri de plante contineau si stupefiante. "Asteptam de foarte mult timp o ordonanta care sa interzica aceste plante. In urma controalelor s-a intocmit si un dosar penal pentru ca, in urma expertizelor, s-a constatat ca unele produse contineau si substante interzise", a precizat comisarul Costel Manea, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Oganizate. In aceste locuri erau vindute contra unor sume cuprinse intre 30 si 50 de lei tigari sau pliculete menite sa induca o stare de euforie, echivalenta cu cea a consumului de alcool/droguri. Politia a anuntat ca va verifica daca aceste magazine vor fi desfiintate cu adevarat. (R. MANOLACHE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 30 minute, 2 secunde
Legalize Marijuana
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.