Ultima oră

Primaria Focsani cauta banca sa-i dea bani de turnat asfalt

Iulia Crețu
16 feb 2010 663 vizualizări
La 16 martie a.c. se vor deschide ofertele bancare, iar municipalitatea va decide unde se va indatora pentru refacerea strazilor

Primaria Focsani a publicat deja pe site-ul www.licitatiapublica.ro intentia de a contracta un imprumut in valoare de 24,5 milioane lei noi, cu termen de rambursare de 180 de luni de la data atribuirii contractului, pentru continuarea lucrarilor la strazile din municipiu. Pentru a-si demonstra capacitatea economica si financiara, Primaria municipiului a furnizat si informatii pentru evaluarea respectarii cerintelor, inclusiv cifra de afaceri pe ultimii 3 ani si subregistrul datoriei. Bancile interesate sa acorde acest imprumut administratiei locale de pe Milcov au timp sa vina cu o oferta pina la data de 16 martie. In acest moment, Primaria Focsani mai are de returnat trei credite. Primul este in valoare de 600.000 lei, luat pentru Compania de Utilitati Publice SA, pentru achizitionarea de autogunoiere, compactoare, buldoexcavatoare si pubele. De asemenea, municipalitatea mai are de platit rate la BRD pentru un credit contractat in 2002, pentru finalizarea Ansamblului de locuinte pentru tineri din cartierul Tineretului, in valoare de 10 miliarde lei. Tot in 2002, Primaria s-a indatorat si pentru reabilitarea unor scoli si gradinite, pentru 5 miliarde de lei, de la BancPost. Prima etapa a asfaltarii in municipiu a inceput in 2008, printr-un credit de 28 de milioane lei noi luat de la Banca austriaca Dexia, care ulterior si-a declarat falimentul. Completarea de 24,5 milioane lei noi vine in continuarea lucrarilor de asfaltare incepute atunci, iar realizarea reparatiilor la strazi va trece in atributiile celor de la Vega 93 Galati, cu care se va renegocia contractul initial. (I. CRETU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.