Ultima oră

Pusca de la 16 ani, masina de la 18!

Dan Chiriac
16 feb 2010 1749 vizualizări
Politistii spun ca pustiul de la Dumbraveni primise arma in dar pentru a trage la tinta u oamenii legii au probleme si cu braconierii care isi ascund armele in padure

Politistii de la Arme continua cercetarile in cazul barbatului din Dumbraveni care a introdus o arma neletala in tara si a dat-o spre folosinta copilului sau de doar 16 ani. Oamenii legii cred ca in acest caz este vorba si de superficialitate. "Arma a fost data copilului pentru agrement. Acesta urma sa o foloseasca probabil pentru a trage la tinta fixa. Este o pusca cu aer comprimat, care era tinuta in casa. Astfel de arme nu erau in trecut supuse autorizarii si e posibil sa fie si o superficialitate a parintilor", ne-a spus comisarul sef Vasile Ochean, seful de la Arme si Substante Periculoase. De altfel, familia respectiva este cunoscuta ca o familie linistita, iar parintii pustiului muncesc in Italia. Politistii de la Arme au confiscat de la inceputul acestui an mai multe arme detinute si au intocmit dosare celor care au tras fara drept cu armele. "Infractiunile constatate de la inceputul acestui an nu au avut un grad sporit de periculozitate. Chiar daca s-au tras focuri de arma, acest lucru s-a intimplat in locuri unde nu era pusa in pericol viata cuiva. De altfel, majoritatea armelor detinute ilegal le-am gasit la domiciliu. Nu am avut cazuri de arme gasite la oameni care se aflau in magazine, unitati scolare sau alte locuri publice. In schimb, avem probleme cu cei care ascund in padure armele confectionate artizanal. Pentru a proba infractiunea comisa este necesar sa-i prindem in flagrant, pentru ca altfel acestia spun ca nu au nici o legatura cu armele folosite in general pentru braconaj", a mai precizat Vasile Ochean. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.