Ultima oră

POLITICA: Politic Show 15.02.2010

Ziarul de Vrancea
15 feb 2010 469 vizualizări
Ultima confruntare Geoana-Nastase inainte de Congres; Tarom si regionalizarea, primele frictiuni intre UDMR si PDL; Elena Basescu preda pe sub mana sefia Tineretului PDL; Realegeri: in mai - Boc, in toamna - restul

Elena Basescu preda pe sub mana sefia Tineretului PDL. Dupa ce a preluat, intr-o secretomanie totala, fraiele Tineretului de la Monica Ridzi, EBA l-a "uns" ca favorit la viitoarele alegeri pe fiul unui om de afaceri, sponsor al partidului. Oficial detasata la Bruxelles si neimplicata in aranjamentele de partid, Elena Basescu, are in continuare primul si ultimul cuvant in organizatia de tineret a PDL. Intr-o secretomanie totala, in urma cu doua saptamani, la Poiana Brasov, EBA a fost lasata de Monica Iacob-Ridzi interimar la sefia Tineretului pana la alegerile interne din acest an. Tot atunci, sustin surse din partid, fiica presedintelui a venit in fata tinerilor PDL-isti cu favoritul sau pentru a prelua sefia organizatiei: deputatul de Vrancea Razvan Mustea-Serban si el cu reputatie de "baiat al lui tata", importat de la seniori. Integral pe EvZ.ro.


Ultima confruntare Geoana-Nastase inainte de Congres. Pesedistii decid astazi daca vor organiza pentru alegerile interne un Congres la Palatul Parlamentului sau un"¦ Vanghelion la Romexpo. Alegeri pe functii sau pe echipe. Problema urmeaza sa fie transata, astazi, de liderii social-democrati care se vor reuni in cadrul Comitetului Executiv National al PSD. Cei doi candidati pentru sefia partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase, se vor intalni la aceasta sedinta dupa un mini-turneu prin tara pe care l-au facut pentru promovarea propriilor proiecte politice. Sustinut de vicepresedintii Constantin Nita, Dan Nica si Marian Vanghelie, precum si de o parte insemnata a sefilor de organizatii, Geoana vrea ca viitoarea conducere sa fie aleasa pe liste inchise, adica votul sa fie dat unei echipe. De cealalta parte, Nastase, sprijinit de presedintele de onoare Ion Iliescu si opozantii actualei puteri, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, Titus Corlatean, doreste vot pe functii, scrie Gandul.


Tarom si regionalizarea, primele frictiuni intre UDMR si PDL. Blocaj in coalitia de guvernare: UDMR nu renunta la nominalizarea specialistului in arte martiale Gombos Csaba in fruntea Tarom, in ciuda refuzului ministrului Transporturilor de a-i semna numirea. PDL si UDMR nu se inteleg nici in privinta proiectului de regionalizare a Romaniei, adoptat tacit de Senat. Si-au impartit cam toate functiile din esalonul doi al puterii, dar s-au impotmolit pe ultima suta de metri. PDL si UDMR nu au cazut de acord asupra viitorului sef al Tarom, intrucat propunerea lui Marko Bela nu este pe placul ministrului Radu Berceanu. Acesta anunta in urma cu o saptamana ca asteapta ca Gombos Csaba sa fie schimbat cu cineva cu experienta in domeniu, insa liderul Uniunii considera ca omul sau este bine pregatit. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Politicieni etno-botanici", Marius Nitu scrie: "Flacara violet nu s-a stins dupa ce l-a prajit pe Geoana, ea continua sa faca victime printre politicienii Romaniei. Unul dintre ei e Emil Boc. Premierul s-a dus la OTV si, de pe scaunul ocupat candva de piticul porno, i-a dat un ultimatum lui Ionut Costea, directorul EximBank si cumnatul lui Mircea Geoana. Ori Costea accepta sa-si reduca singur salariul de la 21.000 de euro la 1.000 de euro, ori incep procedurile de revocare din functie. Aici nu e vorba de razbunare, se stie ca Traian Basescu are doar o ura platonica impotriva celor care l-au chinuit la alegeri. E vorba de solidaritate cu poporul lovit de criza aratata de cei care lucreaza cu banii statului. Cum criza e serioasa, imaginea sacrificiului trebuie sa fie groasa." Integral in Gandul.


In editorialul "Toata tara pofteste la slana lui Boc", Dan Cristian Turturica scrie: "Premierul Emil Boc s-a destainuit postului de radio Antena Satelor ca mama sa ii trimite si azi la Bucuresti slanina, lapte, branza telemea, ciuperci, miere de albine. Evident, pentru ca sunt foarte bune. Ascultand interviul, multi locuitori ai oraselor au inghitit in sec imaginandu-si cat de buna trebuie sa fie slanina pe care o mananca primul ministru din moment ce merita efortul de a-i fi trimisa special tocmai din judetul Cluj. Si in mod cert, alti romani, convinsi ca slana pe care o prepara ei da clasa celei care se face in satul Rachitele, au inghitit si ei in sec la gandul banilor pe care i-ar castiga daca produsele lor traditionale ar putea ajunge in magazinele din orase. si unora si altora, premierul ne-a reamintit cat de profund anormala este situatia in care ne aflam." Integral in Romania Libera.


Realegeri: in mai - Boc, in toamna - restul. Daca functiile se disputa deja, data alegerilor interne in PDL e inca incerta. Ceea ce au stabilit liderii partidului este ca sefiile Tineretului si Femeilor sa se decida dupa schimbarea statutului si realegerea lui Emil Boc ca presedinte. Ultima varianta discutata la varful PDL este cea a alegerilor in doua transe. Prima, in mai, pentru votarea noului statut si alegerea presedintelui partidului - la care Boc nu are contracandidat -, plus a presedintilor executivi. A doua, in septembrie, pentru restul functiilor la varf, dupa ce se refac taberele din teritoriu. Integral in EvZ.ro.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.