Ultima oră

Garda Financiara il vrea legat pe Copaci

Nicoleta Cristea
15 feb 2010 2295 vizualizări
Fostul sef al bancii sanitare este acuzat de afaceri ilegale cu vin

Comisariatul General al Garzii Financiare a deschis actiune in instanta solicitind ca Mihail Copaci, fostul presedinte director general al Casei de Asigurari Sociale de Sanatate Vrancea, sa fie cercetat penal pentru infractiuni la Legea privind Codul fiscal. Aceasta dupa ce plingerea inaintata procurorilor de catre institutie s-a soldat cu scoaterea de sub urmarire penala a viticultorului Copaci, cu motivatia ca fapta sesizata a fost comisa fara intentie. Prin aceeasi rezolutie, procurorii au dispus si ca masura indisponibilizarii a 213.729 l de vin apartinind SC Rotrade SRL sa fie ridicata, acesta fiind inca unul dintre motivele pentru care Garda Financiara a atacat solutia. Garda Financiara a sesizat Parchetul in aprilie anul trecut, dupa ce cu o luna in urma, in timpul unui control efectuat la SC Rotrade SRL Jaristea, "s-a constatat ca societatea respectiva, administrata de Mihail Copaci, a produs si depozitat vin (produs accizabil) la punctul de lucru fara a detine autorizatie de antrepozit fiscal". In urma controlului, comisarii au dispus indisponibilizarea cantitatii de vin, produs care insa a fost lasat in custodia societatii. Organul de control spune ca, desi in timpul anului societatea a produs mai mult de 200 hl de vin, nu a respectat obligatia impusa prin lege de a depune cerere de autorizare ca antrepozitar autorizat. Astfel, Garda Financiara sustine ca societatea lui Copaci a depasit productia de 200 de hl de vin inca din 15 noiembrie 2008, insa cererea impusa de lege a fost depusa de societate abia in ianuarie anul trecut. In urma cercetarilor, Copaci s-a ales doar cu scoatere de sub urmarire penala, considerindu-se ca acesta nu a avut intentia sa incalce legea. Cu toate acestea, Garda Finaciara sustine ca "era obligat sa cunoasca legea, iar necunoasterea legii nu poate fi invocata". (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 14 minute, 29 secunde
Dupa cum vedem la televizor,contrabandistii cu tigari si alte ierburi legale sau ilegale sunt protejati,in timp ce taranii care-si fac vin din munca lor sunt controlati de toti puturosii ascestei citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.