Ultima oră

Turul Vrancei

Raluca Manolache
15 feb 2010 590 vizualizări
Un tinar a cazut in fintina in timp ce adapa caii

Un barbat de 35 ani din Anghelesti, comuna Ruginesti, a avut parte de o moarte cumplita, simbata, dupa ce a cazut intr-o fintina adinca de 6 metri. In jurul orei 12.35, politistii si pompierii au fost chemati la fata locului dupa ce un satean a sesizat ca in fintina se afla un barbat. Servantii s-au folosit de o scara si de doua cordite pentru a cobori in fintina si au scos la suprafata trupul neinsufletit al lui Neculai Dumitrascu. In urma verificarilor facute s-a aflat ca barbatul suferea de epilepsie, iar decesul sau a survenit in urma unui accident. "In jurul orei 11.45 a mers la o fintina din apropierea locuintei pentru a adapa caii. Cind s-a aplecat sa scoata galeata cu apa, acesta a alunecat pe gheata si a cazut in fintina", spun politistii. Daca satenii ar fi pus putin nisip sau sare in fata fintinii, omul ar fi fost acum in viata. (R. M.)


Vaccinarea anti-HPV continua


Vaccinul impotriva HPV (human papilloma virus) nu este foarte popular printre vrincence. Desi Ministerul Sanatatii a extins vaccinarea gratuita impotriva cancerului de col uterin, de la fetitele de clasa a VI-a si a VII-a, la tinerele cu virsta de pina la 24 ani, adresabilitatea la cabinetele medicilor de familie este scazuta. La Directia de Sanatate Publica Vrancea au fost raportate saptamina trecuta doar cinci imunizari impotriva HPV. In Vrancea, 3.670 de eleve din clasele a VI-a si a VII-a ar fi trebuit sa fie vaccinate, dar majoritatea parintilor nu au fost de acord. Doar 116 fetite au fost astfel imunizate. Elevele au primit in luna ianuarie a doua doza de vaccin, o noua imunizare urmind sa se desfasoare in mai. (R. M.)


Acoperisuri arse


Weekend de foc pentru angajatii Inspectorarului pentru Situatii de Urgenta. Astfel, pompierii din Focsani au intervenit pe strada Vasile Tigoianu din municipiu unde au ars 5 mp din planseul unui beci. Incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit datorat mijloacelor de iluminat improvizate. Si pompierii din Adjud au mers pe strada Nicolae Iorga pentru a stinge doua anexe. In urma incendiilor, provocate de cosurile de fum defecte, au fost avariate acoperisurile celor doua cladiri. De asemenea, pompierii din Panciu au mers in Fitionesti unde a ars acoperisul unei anexe si rafturile din incinta. Si de aceasta data cauza a fost un cos de fum defect. (R. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.