Ultima oră

ISJ, implicat in 32 de dosare de litigii de munca

Iulia Nicolaie
15 feb 2010 1139 vizualizări
Compartimentul contencios s-a ocupat cu litigii de munca, eliberari din functii, reintegrari în functii si pretentii banesti

Anul trecut a fost unul aglomerat pentru compartimentul contencios al Inspectoratului Scolar Judetean. "în anul 2009 compartimentul contencios de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea a desfasurat o activitate complexa, confruntindu-se cu diverse probleme, cum ar fi: litigii de munca, eliberari din functii, reintegrari in functii, pretentii banesti. S-a acordat asistenta juridica in dosarele aflate pe rolul instantelor judecatoresti de la toate nivelurile", se arata in raportul compartimentului pentru anul 2009. Activitatea acestuia consta in asigurarea respectarii legislatiei in domeniul invatamintului, ca urmare a actiunilor intreprinse de Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea si unitatile de invatamint. Astfel, reprezentantii compartimentului s-au ocupat de un numar de 32 de dosare privind litigii de munca, dintre care 15 solutionate definitiv, 4 irevocabil si 13 in curs de solutionare, iar dintre acestea 8 sint pe rolul Tribunalului Vrancea, cu termen de solutionare la inceputul acestui an. Alte 4 din cele 13 sint aflate pe rolul Curtii de Apel Galati, iar unul la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Alte dosare vizeaza revendicari imobile si terenuri, in numar de 4, dintre care 2 sint solutionate definitiv, iar alte 2 in curs de solutionare. "Activitatea consilierului juridic se reflecta si prin participarea acestuia la activitatile desfasurate de diferitele comisii: in comisia de mobilitate a personalului didactic, comisii de achizitii, comisii de control, comisii de solutionare a contestatiilor, comisii de inchirieri de spatii, comisii paritare, comisii de negociere, comisii tehnice, ca membru in colegiul de disciplina de pe lingă Inspectoratul Scolar Judetean, participarea la sedintele consiliului de administratie", se mai arata in raport. De mentionat ca prin activitatea desfasurata, consilierul juridic asigura consultanta si reprezentarea autoritatii institutiei publice in serviciul careia se afla. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 11 ore, 23 minute, 42 secunde
de educatie cand se ocupa?????????
, acum 739393 zile, 11 ore, 23 minute, 42 secunde
Au atatea procese datorita "competentei" inspectorului de la personal, care aranjeaza lucrurile dupa bunul plac si....nu numai.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.