Ultima oră

Destainuiri la 99 de ani: Nea Iordachioiu a iubit o mie de femei

Daniel Garleanu
15 feb 2010 1248 vizualizări
Nascut de Sfintul Valentin, veteranul de razboi spune ca iubirea este secretul longevitatii. La un an de centenar, batrinul povesteste despre vremuri cind se faceau haine pentru copii din dosurile de la saltele

"Il comandande" de la Virtescoiu, batrinul care si-a condus viata dupa principii militare, a ajuns la impresionanata virsta de 99 de ani. La numai un an de "suta", batrinul Alexandru Iordachiou si-a adunat urmasii in salon, a intins masa mare si a sarbatorit o zi de nastere asa cum merita orice senior care se respecta. Ieri, in ziua de Sfintul Valentin, cind tinerii indragostiti isi serbeaza sentimentele, Alexandru Iordachioiu a depanat amintiri despre tinerete. El ne-a impartasit atit secretul virstei inaintate cit si numarul de femei pe care le-a iubit. "Nici unul din familie nu a ajuns la 100 de ani. Nu am fumat tutun in viata mea. Mai cu fete, mai cu babe, pe colo, pe colo, treaba mergea, de asta am ajuns pina aicea. Fetele m-au cam iubit pe mine si ca rasplata le-am iubit si eu pe ele. Cam multe am iubit, prin Ucraina, poate sa fie vreo mie, mai ceva", s-a laudat in gluma batrinul Alexandru Iordachiou, veteran al celui de-al Doilea Razboi Mondial. Chiar daca admite ca a fost iubaret, cel mai mult a apreciat-o veteranul Alexandru Iordachioiu pe cea care i-a fost consoarta credinciosa timp de 69 de ani si care, din respect, i se adresa cu "dumneata".


"As vrea sa mai plec si pe partea ailalta"


La asa o virsta, amintirile sint atit din copilarie cit si din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Batrinul spune ca a trait vremuri cind parintii faceau haine din fetele de perna sau din "dosurile de la saltele" pentru plozi. Armata, razboiul, greutatile prin care a trecut "comandantul" de la Virtescoiu ii dau un motiv de mindrie in plus pentru simplul fapt ca le-a trecut cu bine si a reusit sa adune o mica avere pe care sa o lase la cei doi fii si la nepoti. "Am facut trei ani de armata la graniceri, 2 ani si jumatate am fost concentrat. In razboi am suferit...", si-a amintit batrinul care a fost ranit la Sevastopol, in Crimeea, si dupa ce s-a vindecat a fost trimis din nou pe front. La un secol de la nastere, Alexandu Iordachioiu nu isi mai doreste decit sa mai cunoasca si alta lume. "As vrea sa mai plec si pe partea ailalta, sa mai vad ce mai e si pe acolo", spune mosul care nu sta deloc rau cu politica si pe care copiii il asculta aproape orbeste si acum.

De altfel, batrinul isi poarta singur de grija, administreaza gospodaria, deretica prin casa si este interesat de ce se mai intimpla prin lume. "Permanent ascult la radio. Tara asa trebuia sa fie la vremea asta! Toti au cite o idee si toti care au venit si au intrat la conducere au mincat si n-au facut nimic si n-au pus oamenii la treaba", critica batrinul clasa politica. Strabunicul din Virtescoiu este nemultumit si ca autoritatile nu i-au dat inca tot pamintul pe care l-a primit zestre in tinerete si pe care comunistii i l-au confiscat dupa ce au venit la putere. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 19 ore, 45 minute, 28 secunde
"mai cu fete ,mai cu babe" " spune mosul " -felicitari dl Garleanu pentru exprimarea plastica pe care ati folosit-o in acest articol
, acum 739370 zile, 19 ore, 45 minute, 28 secunde
bravo mosule... ai ciocanit ceva ,,sau mai bine zis ..ai tras pe teava
, acum 739370 zile, 19 ore, 45 minute, 28 secunde
bravo mosule... ai ciocanit ceva ,,sau mai bine zis ..ai tras pe teava
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.