Ultima oră

POLITICA: Politic Show 13.02.2010

Ziarul de Vrancea
13 feb 2010 461 vizualizări
Nastase nu vrea Vanghelion PSD; Preda: Atitudinea mea fata de Basescu este una rationala, nu sunt un orb care nu vede nimic in jur, iar cu opt zile inaintea Congresului, tensiunea creste pe masura ce se contureaza candidatii la finala: Mircea Geoana si Adrian Nastase

Nastase nu vrea Vanghelion PSD. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, se incrunta pe blogul sau la aripa din partid care-i e ostila si anunta ironic: Partidul vrea "congres nu Vanghelion". Nastase si Geoana se cearta acum pe locatia congresului PSD din 20 februarie. Replica lui Nastase a aparut dupa ce Geoana a catalogat trimiterea de chestionare membrilor Consilului National pentru stabilirea locatiei congresului, drept "un exercitiu penibil". In replica sa, Nastase arata ca a recurs la trimiterea chestionarelor "pentru ca deciziile prezentate ca oficiale nu s-au luat in cadrul structurilor de partid, ci din nou la restaurant", scrie Cotidianul.


Preda: Atitudinea mea fata de Basescu este una rationala, nu sunt un orb care nu vede nimic in jur. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, vineri, intrebat daca mai are incredere in Traian Basescu, ca atitudinea sa fata de actualul presedinte este una rationala, nefiind "un orb care nu vede nimic in jurul sau si jura ca pe un idol religios", informeaza Romania Libera.


Puterea in PSD, pe cale sa se concentreze in mai putine maini. Proiectul noului statut al Partidului Social Democrat prevede, printre altele, desfiintarea sistemului alegerilor preliminare in cadrul partidului, dar si sporirea atributiilor presedintelui social democratilor. Conform proiectului noului statut care se asteapta sa fie adoptat la Congresul extraordinar din 20 februarie, pentru desemnarea candidatilor la posturile de parlamentari in legislativul national, de europarlamentari si de alesi locali nu vor mai fi organizate alegeri preliminare, noteaza Cotidianul.


Cu opt zile inaintea Congresului, tensiunea creste pe masura ce se contureaza candidatii la finala: Mircea Geoana si Adrian Nastase. Ieri, la sedinta comisiei de organizare a Congresului, Ion Iliescu si Miron Mitrea au trecut oficial in barca lui Adrian Nastase. De cealalta parte, Mircea Geoana, plecat sa-si faca lobby prin tara, pare sa beneficieze de sprijinul mai multor lideri de organizatii locale. Miza o constituie modificarile la statut si negocierile pe sustinerea delegatiilor, scrie Ziarul de Iasi.


A inceput lupta pentru regionalizarea Romaniei. PDL respinge categoric initiativa legislativa a UDMR de modificare a numarului de regiuni de dezvoltare. La nici doua luni dupa formarea actualei coalitii de guvernare se inregistreaza deja prima ciocnire serioasa intre cei doi parteneri: PDL si UDMR. Concret, initiativa legislativa a UDMR privind trecerea de la 8 regiuni de dezvoltare economica la 16 regiuni si 5 macroregiuni de dezvoltare este respinsa fara drept de apel de PDL. Initiativa legislativa a UDMR a fost adoptata de Senat pe 10 februarie prin aprobare tacita si urmeaza sa fie dezbatuta de catre deputati, Camera Deputatilor fiind camera decizionala. Proiectul UDMR este respins si de PSD si nu este agreat nici de liberali; se considera ca in acest moment nu se impune marirea numarului de regiuni de dezvoltare si se critica faptul ca unele regiuni sunt constituite pe criterii etnice, scrie Cotidianul.


In editorialul "> sau agenti de influenta ai Moscovei?", Cristian Campeanu noteaza: "Si daca intreaga chestiune a scutului antiracheta n-ar fi despre o prezumtiva si difuza amenintare iraniana, ci despre rusi (desi nu este)? Daca instalatiile pe care americanii doresc sa le amplaseze in Romania ar fi parte a unui ansamblu complex de control al teritoriului rus, care la nevoie sa fie transformat in rampa de lansare a unui eventual atac (desi nu sunt)? Cu alte cuvinte, daca toate temerile cele mai adanci ale Moscovei s-ar confirma cuvant cu cuvant, ar fi trebuit ca Bucurestiul sa ia alta decizie decat aceea pe care a luat-o?". Integral in Romania Libera.



de Mihai Cimpoesu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.