Ultima oră

Au crescut dosarele de insolventa

Nicoleta Cristea
13 feb 2010 854 vizualizări
Tribunalul are in acest moment 113 dosare suspendate

Desi per total dosarele aflate anul trecut pe rolul Tribunalului Vrancea au fost mai putine fata de 2008, o crestere semnificativa a fost inregistrata in ceea ce priveste volumul de activitate in materia procedurii insolventei comerciale, poate si din cauza recesiunii economice care a afectat si economia locala. Aici, numarul dosarelor a crescut fata de anul trecut cu 124 cauze, fiind solutionate cu 31 cauze mai mult fata de anul 2008. "Activitatea sectiei privind procedura insolventei s-a concretizat in 671 dosare nou inregistrate, 529 dosare preluate ca stoc de la 01.01.2009, 355 cauze solutionate, raminind nesolutionate 845 de dosare, din care 3 sint suspendate pentru diferite cauze legale. Datorita specificului acestei proceduri, au mai fost pronuntate pe parcursul solutionarii acestor cauze 684 hotariri", se arata in bilantul tribunalului. Pe de alta parte, sectia penala a Tribunalului Vrancea a inregistrat o scadere a volumului de activitate, cu 162 de dosare. Pe rolul instantei au fost contabilizate anul trecut 7.512 de dosare, cu peste 100 mai putine fata de 2008. In cursul anului 2009 au fost inregistrate 6.381 de cauze noi, per total fiind solutionate 6.311 de cauze, cele mai multe fiind civile. "Din totalul de 7.512 de dosare de solutionat aflate pe rolul Tribunalului Vrancea in 2009 au ramas in stoc, nesolutionate, 1.201 de dosare, numar in care sint cuprinse si 113 dosare suspendate pentru diferite motive, dar si dosarele inregistrate in ultima perioada, care nu au avut nici un termen de judecata programat in 2009", se precizeaza in bilant. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.