Ultima oră

Atentie soferi! Radarele de ultima generatie intra pe trasee

Dan Chiriac
13 feb 2010 1825 vizualizări
Acestea filmeaza de la mare distanta si nu mai folosesc vechile casete u noile masini ale Politiei Rutiere au in dotare truse speciale pentru cercetarile efectuate la locul producerii unor accidente de circulatie

Ieri, cele sase masini Dacia Logan Break, echipate cu aparate radar de ultima generatie, au fost duse in curtea politiei vrincene. Acestea au fost primite de la Inspectoratul General al Politiei Romane si vor fi scoase pe trasee de saptamina viitoare. "Serviciul Rutier Vrancea a fost dotat cu sase autospeciale, marca Dacia MCV 5 Laureate 1.5 diesel, dotate cu radio telefon portabil si aparate radar de ultima generatie cu inregistrare pe hard-disk. Autoturismele sint complet echipate pentru desfasurarea activitatilor de cercetare la fata locului in cazul accidentelor rutiere avind in dotare etilotest, banda reflectorizanta cu tije speciale de sustinere, conuri reflectorizante pentru devierea traficului si sursa portabila de lumina. De saptamina viitoare acestea vor fi introduse in trafic", ne-a spus subcomisarul Zorel Burlan, de la biroul de presa al Politiei. Cele sase masini sint dotate si cu anvelope de iarna, dar au si un set de rezerva pentru sezonul cald. De asemenea, masinile detin un buton special pentru inchiderea bateriei in momentul coboririi din masina pentru ca aceasta sa nu se descarce in conditiile in care exista multe aparate consumatoare de energie, precum radarul, girofarul sau statia de emisie-receptie. "Vom putea sa ne dam seama mai bine cind este radar intr-o localitate, pentru ca aceste masini Break sint diferite de multe din Loganurile clasice. Astfel, vom scapa de amenzi, dar vom merge si prudent", ne-a spus unul dintre soferii aflati ieri la Politia Rutiera si care a admirat sirul de masini aliniate in curtea inspectoratului. Si agentii rutieri au fost incintati de noile masini din doatarea institutiei, acestia declarind ca pot lucra mai eficient si in cazul unor accidente de circulatie. Daca agentul Sorin Oprea a fost cel care a mers la Bucuresti pentru a participa la instruirea facuta pentru folosirea masinilor, colegul sau Sorin Chirila a fost primul care a incercat noile dotari. Noile radare permit filmarea de la citeva sute de metri, iar inregistrarea ramine stocata in memoria acestora, in caz de contestatii din partea soferilor. Politistii nu vor mai fi nevoiti astfel sa foloseasca vechile casete video. La ora actuala, Politia Rutiera din Vrancea lucreaza cu 11 aparate radar. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 14 ore, 49 minute, 13 secunde
Nu se mai ia SPAGA ?!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.