Ultima oră

POLITICA: Politic Show 12.02.2010

Ziarul de Vrancea
12 feb 2010 351 vizualizări
Geoana: PSD sa sustina presa care este alaturi de baronii partidului; Antonescu vrea sa desfiinteze politic PD-L: "Ori noi, ori ei ; Sindicalistii ar putea avea interzis la fotoliile de parlamentar; Cum poate complica Orban calculele taberei Antonescu

Cum poate complica Orban calculele taberei Antonescu. O candidatura a lui Ludovic Orban l-ar putea impinge, la congres, pe Crin Antonescu in turul al doilea al prezidentialelor din PNL. O candidatura a lui Ludovic Orban la sefia PNL ar putea da peste cap calculele facute pana acum in privinta congresului din 5-7 martie. Victoria lui Crin Antonescu din primul tur, data ca sigura pana acum, nu mai este o certitudine in cercurile liberale. Deja se vorbeste, neoficial, despre o finala Antonescu - Orban, dar asta in conditiile in care Calin Popescu-Tariceanu nu si-a anuntat candidatura. Integral pe EvZ.ro.


Cum planuieste tandemul Geoana-Dragnea sa-si conserve puterea in PSD. Mai multa putere pentru presedintele PSD si Comitetul Executiv in defavoarea Consiliului National si a liderului acestui for. Acestea sunt directiile in care echipa Geoana-Dragnea-Vanghelie vrea sa modifice statutul PSD, ca si cum ar fi siguri de victorie pe 20 februarie. Potrivit propunerilor centralizate de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, presedintele social-democratilor va prelua in coordonare "activitatea tuturor organismelor infiintate prin hotarari ale Congresului, ale Consiliului National sau ale Comitetului Executiv", va emite "dispozitii" si va prelua atributiile liderului CN de coordonare a activitatii forumurilor, ligilor si asociatiilor prevazute in statut. Cu alte cuvinte, Mircea Geoana este atat de sigur ca va castiga un nou mandat la congresul din 20 februarie, incat isi aranjeaza statutul pentru a "domni" linistit in urmatorii ani peste PSD. Integral in Romania Libera.


Geoana: PSD sa sustina presa care este alaturi de baronii partidului. Sustinerea sau chiar constituirea unor institutii media cu viziune de stanga, care sa vina in sprijinul alesilor locali ai partidului. Acesta este unul dintre obiectivele pe care le propune presedintele PSD, Mircea Geoana, in proiectul sau politic pentru Congresul din 20 februarie. Liderul partidului spune ca "trebuie avuta in vedere" sprijinirea presei care "sa-si asume transparent si activ" viziunea de stanga. Seful PSD mai precizeaza ca alesii locali ar putea fi sprijiniti de strucuturile superioare ale formatiunii in exercitarea functiilor si implementarea politicilor. Intrgral in Gandul.


Antonescu vrea sa desfiinteze politic PD-L: "Ori noi, ori ei". "Din punct de vedere strategic, trebuie spus foarte clar: ori noi, ori ei (PD-L - n.red.). Adrian Nastase, in 2003, a vrut sa desfiinteze PD pe cale administrativa, folosind uneltele puterii. Si am protestat atunci pentru ca nu era democratic. Eu doresc sa desfiintam PD pe cale politica si democratica, nu administrativa. Niciodata nu putem noi ca partid autentic de dreapta sa colaboram, sa fim complici cu cei care prin frauda morala, electorala si doctrinara, prin abuz, se substituie astazi dreptei", a declarat Antonescu miercuri seara, la Antena 3. Presedintele liberal a sustinut ca PD-L nu este un autentic de dreapta si ca PNL ar trebui sa-si asume acest rol, ajungand sa fie un partid de 30 la suta. "Tara asta trebuie sa ramana cu doua partide mari, unul de dreapta, PNL, al doilea de stanga, care e probabil PSD, nu ma intereseaza, dar pe dreapta asta e strategia, pe asta o propun, pe asta o asum", a spus Antonescu. Intregral in Gandul.


In editorialul "Partidul cainilor de lupta", Mircea Cartarescu scrie: "PSD-ul, inspaimantator partid, din ce in ce mai straniu si mai malign! Un partid care se adapteaza continuu imprejurarilor, dar nu prin reforma si curatare interna, ci prin mutatii si schimbari convulsive de fete, asemenea unui Terminator cazut in oala de metal topit. Rand pe rand, chipurile lui Iliescu, Vanghelie, Hrebenciuc, Mitrea, Geoana, Nastase ies la suprafata ca tot atatea fete ale raului si-ale inselaciunii. I-am vazut agitandu-se si agatandu-se de putere timp de douazeci de ani, incapabili sa se desprinda, ca planta din radacinile ei, de mostenirea ideologica a comunismului, de crimele Revolutiei si-ale mineriadelor, de reflexele autoritare." Integral in EvZ.ro.


Sindicalistii ar putea avea interzis la fotoliile de parlamentar. Doi senatori PDL propun intr-o initiativa legislativa ca functiile de presedinte, vicepresedinte, secretar si trezorier al federatiilor si confederatiilor sindicale sa devina incompatibile cu calitatea de parlamentar. "De foarte multe ori, datorita unor interese partinice de partid sau chiar unor interese personale, lideri de sindicat au ocupat sau ocupa fotolii de parlamentar, conflictul de interese si incompatibilitatea fiind mai mult decat evidente", se arata in expunerea de motive care insoteste proiectul legislativ. Integral in Romania Libera.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.