Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 483 vizualizări
Focsanii au un aer bun

In caz ca v-ati intrebat vreodata cit de sanatos este aerul pe care-l respiram zi de zi, mergind prin oras, Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea da asigurari ca nu dauneaza grav sanatatii. Pe o scala cu 6 categorii, care cuprinde aprecieri calitative de la "excelent" la "foarte rau", in Focsani respiram un aer "bun". Indicele a fost anuntat la inceputul acestei luni, pentru calitatea aerului din zona Focsani-Suraia. Acesta a fost calculat pentru dioxid de sulf, dioxit de azot, ozon, monoxid de carbon, dar si pulberi in suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni. (I. C.)


Aragaz pentru Spitalul Panciu


Spitalul orasenesc Panciu a primit drept donatie nu aparatura medicala de ultima generatie ci un aragaz de bucatarie. Donatia vine din partea deputatului pancean Ciprian Nica, aragazul urmind sa ajunga in sectia de pediatrie a unitatii spitalicesti. "Actualul aragaz cu care este dotata Sectia de Pediatrie este vechi de 15 ani. Avem sectia plina si nu puteam sa oferim toate conditiile copiilor internati. Acum vom putea incalzi mincarea si le vom face pacientilor nostri fel de fel de bunatati la cuptor", spune ec. Nicolai Marascu, managerul Spitalului din Panciu. De asemenea, deputatul Ciprian Nica a tinut sa precizeze intr-o nota de presa ca "saptamina viitoare, va aduce in fata colegilor din Parlament situatia sociala cu care se confrunta orasul de cind nu mai beneficiaza de iluminat stradal". (R. M.)


Ziua europeana 112


11 februarie este "Ziua Europeana 112" ca urmare a unei decizii comunitare luate de nivelul Uniunii Europene. Acest lucru a fost facut tocmai pentru a aduce la cunostinta publicului larg informatii despre serviciul pus la dispozitie si de a determina autoritatile nationale sa sporeasca capacitatile plurilingve in interiorul acestuia. Numarul de urgente 112 poate fi apelat de cetatenii eurouniunii, care au acces prin acesta incepind cu 2008, atit de la telefoanele mobile, cit si de la cele fixe. Daca sunati la 112, trebuie sa anuntati cum va numiti, ce urgenta aveti, unde este urgenta, unde va aflati si de la ce numar de telefon sunati. 112 e un adevarat salvator de vieti. Cu toate acestea, doar unul din patru europeni stie ca acest numar salvator este disponibil si in alte state membre, iar aproape trei din zece persoane care l-au utilizat in alt stat decit cel de resedinta s-au confruntat cu probleme de limba. (C. FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.