Ultima oră

LIFE: Utile 10.02.2010

Ziarul de Vrancea
10 feb 2010 540 vizualizări
Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie; Cum sa ai grija de ochii tai; Berea te fereste de osteoporoza; Ce nu stiu barbatii despre femei; Riscul de a avea un copil autist - proportional cu varsta mamei

Care sunt cele mai toxice alimente din farfurie. Zilnic mancam diferite produse care au un continut caloric ridicat, ori contin diferiti aditivi alimentari, coloranti sau zaharuri care ne pun sanatatea in pericol, atentioneaza medici nutritionisti. Desi suntem bombardati cu informatii de tipul "lactatele intaresc sistemul osos", nutritionistii sustin ca nu toate produsele din lapte ofera beneficii organismului, scrie Gandul.


Ranile pe col favorizeaza aparitia cancerului. In majoritatea cazurilor, inflamatia de la nivelului colului poate evolua fara simptome ani in sir. De cele mai multe ori, rana pe col este cauzata de unele infectii transmise pe cale sexuala, cea mai grava dintre ele fiind cea cu virusurile papilloma umane (HPV) oncogene. Se estimeaza ca mai mult de jumatate din femei fac o rana pe col in decursul vietii. Rana pe col nu este un diagnostic in sine, ci este mai degraba o eticheta pe care o folosesc medicii in timpul unui control medical, pentru a semnala o modificare suspecta la nivelul colului uterin, scrie Adevarul.


Cum sa ai grija de ochii tai. Sa ne imaginam ca (pentru moment) ochii tai nu au nicio problema speciala. Pentru ca lucrurile nu sunt batute in cuie, deci nu e musai ca si in viitor sa stea tot asa, e bine sa iti iei cateva masuri prin care sa iti protejezi ochii si sa previi problemele. Totul incepe cu somnul. Un somn odihnitor inseamna ochi frumosi de la primele ore ale diminetii. Pleoapele umflate, roseata si iritatia ochilor sunt semnele noptilor nesabuite. Urmeaza primele gesturi ale diminetii. Nu incerca sa alungi somnul frecandu-ti ochii. Nu te feri de apa rece cu care ar fi bine sa iti rasfeti din belsug ochii de cateva ori pe zi, scrie Romania libera.


Berea te fereste de osteoporoza. Berea este benefica pentru sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat in Jurnalul de Cercetari Stiintifice asupra Alimentatiei Cercetarea realizata pe 100 de branduri de bere a relevat faptul ca aceasta bautura este bogata in siliciu, provenit din orz, principalul ingredient al berii. Siliciul intareste oasele si previne osteoporoza. Din acest punct de vedere, specialistii britanici sustin ca berea neagra este cea mai buna, scrie Gandul.


Ce nu stiu barbatii despre femei. Masura la haine, data nasterii si chiar culoarea ochilor partenerei sunt mistere pentru cei mai multi dintre barbatii britanici, arata rezultatele unui studiu cu 2.000 de participanti, realizat de un magazin de parfumuri. Sase din zece barbati au declarat ca-si cunosc sotiile ca pe propriul buzunar, dar cand au fost intrebati detalii, 12% din ei n-au stiut sa spuna ce culoare au ochii partenerei, 10% nu-i stiau data nasterii si 8%, care este culoarea naturala a parului, scrie Adevarul.


Riscul de a avea un copil autist - proportional cu varsta mamei. Cu cat o femeie este mai in varsta atunci cand ramane insarcinata, cu atat riscul de a avea un copil care sufera de autism este mai mare, indiferent de varsta tatalui. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din California. Cercetatorii completeaza ca riscul creste cu 18 la suta de fiecare data cand varsta mamei creste cu cinci ani, scrie Gandul.


Aparatul care determina cat de grav este sforaitul. Polisomnograful e disponibil in mai multe spitale din tara si-i ajuta pe cei care sforaie sa afle de unde au aceasta problema si cum se poate rezolva. Medicii propun polisomnograful pentru a investiga cauza sforaitului si gravitatea acestei probleme. Aparatul, disponibil in mai multe spitale din tara, identifica si apneea de somn (oprirea respiratiei - n.r.), complicatie cu grave consecinte asupra sanatatii, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.