Ultima oră

Zapada usuca bugetul pentru repararea gropilor din carosabil

Iulia Crețu
10 feb 2010 586 vizualizări
Ieri, edilul a iesit prin Focsani pentru a-i atentiona pe oameni sa nu fie straini de lopata u iarna aceasta a nins din buget 6 miliarde pentru deszapezirea orasului

Edilul focsanean Decebal Bacinschi afirma ca zapada cazuta in aceasta iarna a papat bani buni din capitolele destinate reparatiilor la strazi, din primavara acestui an. Dupa cum s-a plins si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, la venirea sezonul cald vom constata ca deszapezirea ne va casca si mai mult gropile din sosele si nu vor mai fi resurse pentru acoperirea lor. In doua luni de zapezi, Primaria Focsani a cheltuit 600.000 lei noi (6 miliarde de lei vechi) pentru curatarea carosabilului si a trotuarelor: de la utilaje, materiale antiderapante si pina la salariile oamenilor care au dat la lopata la foc continuu. Ieri, dupa ce judetul Vrancea iesise de sub codul portocaliu de ninsoare si viscol, primarul Bacinschi era prin municipiu. "Trebuie sa dau din nou cu nisip si sare. Asta dupa ce dimineata a inceput sa ninga iarasi, in timp ce cu o noapte in urma lasasem principalele bulevarde la negru. Dar"¦ iarna nu-i ca vara", a ajuns la profunzimi prezidentiale edilul focsanean. Acesta a adaugat ca, in momentul in care va proiecta bugetul, va vedea exact ce maruntis ii ramine pentru continuarea lucrarilor de plombare a strazilor din oras. "Noi sintem mai rau decit a spus domnul ministru. Situatia in care nu ne vor ajunge banii pe mai departe o vom cunoaste si noi. Din 15 decembrie, am cheltuit 6 miliarde de lei pentru materiale antiderapante, utilaje si oameni. Am avut peste o luna jumatate numai de zapada, spre deosebire de acum un an sau chiar doi ani in urma. Cind voi face bugetul, voi vedea ce mai ramine", ne-a spus edilul sef. Cit despre cuantumul amenzilor acordate agentilor economici sau asociatiilor de proprietari care nu pun mina pe lopata sa curete in fata imobilelor, primarul sustine ca nu este atit de mare. Asta pentru ca oamenii ar fi curatat la precedentele caderi de zapada aleile de acces. Desi situatia de pe aleile din municipiu este, in continuare, extrem de alba, administratia inca mai crede naiv in trezirea spiritului civic al cetatenilor. "In general, oamenii si-au curatat. Acum merg prin oras si ii voi scoate la curatat", s-a pronuntat ieri Decebal Bacinschi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.