Ultima oră

Lacrimi de durere si aplauze de admiratie pentru doctorul Georgescu

Ziarul de Vrancea
10 feb 2010 5458 vizualizări
M-am atasat de el pentru ca era un bun profesionist, un bun coleg, pentru ca era un baiat stilat si educat si aveai ce vorbi cu el in afara de profesie , ne-a spus la funeralii dr. Doru Bratila, veteranul ginecologilor din judet u camera mortuara a devenit pe parcursul slujbei de pomenire neincapatoare pentru cei veniti sa-i spuna Adio! medicului ginecolog

Vrancea pierde de la an la an tot mai multi medici cu renume. Daca in 2006 s-au stins din viata medicii Viorel Hanta, ginecolog la Spitalul Vidra, si Nicolae Varasciuc, directorul Serviciului de Ambulanta, in 2009 a parasit aceasta lume si internistul Mihai Jalova Racovita de la Vidra.

Ieri a fost rindul ginecologului Gheorghe Georgescu sa-si ia adio de la aceasta lume, in aplauzele de admiratie ale colegilor si pacientelor sale. Fostii pacienti, colegii medici si asistenti, rudele si cunoscutii au infruntat ieri impreuna frigul pentru a-i fi alaturi medicului pe ultimul drum. Ultima "consultatie" a fost data ieri in holul Spitalului Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani, care a parut prea mic pentru incarcatura momentului. Lacrimile nu au contenit pe tot parcursul ceremonialului funerar.


Zeci de salariati ai spitalului au parasit pentru citeva clipe paturile bolnavilor si priveau de la ferestre cum un profesionist se retrage in aplauze. Slujba de inmormintare a avut loc la Capela "Sfintul Pantelimon" care se afla in curtea Spitalului Judetean. Camera mortuara a devenit pe parcursul slujbei de pomenire neincapatoare pentru toti cei care au dorit sa ii spuna "Adio!" medicului ginecolog. Dr. Gheorghe Georgescu a decedat simbata, la virsta de 69 de ani, pe perna de acasa, dupa ce mai multi ani a luptat cu tarie si a dus pe picioare o boala incurabila care insa nu l-a impiedicat sa se ocupe de paciente.

Moartea sa prematura a lasat in urma multa durere atit in rindul colegilor si pacientelor pe care le ingrijea, dar mai ales in sufletul fiului si al nepotelei sale. Printre lacrimi, oamenii vorbeau despre activitatea, profesionalismul si caracterul doctorului care ieri a spus "Adio!" acestei lumi. Medicul a fost inmormintat la Cimitirul Nordic alaturi de sotia sa.


"Era un baiat stilat si educat"


Dr. Gheorghe Georgescu a muncit pina in ultima clipa de viata, iar devotamentul sau a fost recunoscut atit de colegi cit si de pacienti. Cei care l-au cunoscut indeaproape au avut numai cuvinte de lauda la adresa medicului. "M-am atasat de el pentru ca era un bun profesionist, un bun coleg, pentru ca era un baiat stilat si educat si aveai ce vorbi cu el in afara de profesie. A fost o mare durere si o mare surpriza neplacuta sa stim ca pleaca dintre noi. A avut de suferit mult, dar a mascat intreaga suferinta cu mare demnitate pina in ultimul moment al vietii lui. Sintem toti indurerati iar aceste cuvinte pe care le spun nu includ nici 10% din calitatile sale, din calitatea lui de om, nu numai de profesionist. In profesia aceasta medicala daca nu este dublata de o sensibilitate, de un suflet nobil, nu ai niciodata rezultate si Georgica a avut rezultate toata viata lui.

Ma incearca si lacrimile si durerea", ne-a spus cu un mare regret in suflet si cu lacrimi in ochi dr. Doru Bratila, unul dintre veteranii ginecologilor din judet. Acesta mai spune ca dr. Gheorghe Georgescu a plecat cu o avere imensa pentru ca de-a lungul anilor a salvat multe vieti "iar aceasta este singura noastra satisfactie profesionala". Si colegul de breasla Alin Lazea are numai cuvinte de lauda la adresa fostului sau coleg. "A fost fratele meu mai mare in ultimii trei ani, perioada in care am facut garzi la maternitate impreuna cu dumnealui. L-am cunoscut sub toate aspectele profesionale si umane. A fost un om deosebit. Este o pierdere pentru sistemul de sanatate din Vrancea si lasa in inimile noastre un gol care nu va putea fi umplut", a aratat medicul Alin Lazea.

La inmormintare a fost pezent si fostul director al DSP Vrancea, stomatologul Mihai Nedelcu, care a dorit sa ii aduca un ultim omagiu colegului sau. "Doctorul Georgescu, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, mi-a adus cea mai mare bucurie. A ajutat-o pe sotia mea sa dea nastere fetitei noastre. Regret enorm faptul ca la o virsta la care putea sa faca mult mai multe a decis sa ne paraseasca", ne-a spus Mihai Nedelcu. Si anestezistul Mihail Cirstea spune ca doctorul Georgescu "a fost un bun prieten si un bun profesionist. Am avut nevoie de el cind a nascut fata mea. A adus pe lume mii de copii. A fost un profesionist desavirsit si un om cu calitati morale deosebite". (Raluca MANOLACHE, Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
condoleante familiei indurerate
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
"regrete eterne pentru un om si un profesionist deosebit domnul doctor GEORGESCU"
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
"regrete eterne pentru un om si un profesionist deosebit domnul doctor GEORGESCU"
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
DOCTORE, m-ai ajutat sa nasc trei din cei cinci copii, mi-ai dat bucuria celor doi nepotei... mi-ai salvat viata in vara lui 89! Iarta-ma ca nu am avut puterea sa pot prelungi viata celui ce a ajutat citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
Sincere condoleante familiei si prietenilor apropiati, iar TU lazea sa taci, ca acum 15 ani cand nevasta-mea a venit la Adjud sa nasca ai trimis-o la Focsani pe motiv ca ai fost la un botez cu o citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 24 minute, 37 secunde
Sincere condoleante familiei. a fost un om deosebit atat ca medic cat si ca prieten.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.