Ultima oră

JUSTITIE:DNA i-a transmis lui Kovesi un nou dosar privind-o pe Ridzi

Ziarul de Vrancea
9 feb 2010 451 vizualizări
Seful Directiei Nationale Antcoruptie i-a solicitat, marti, procurorului general al Romaniei sa declanseze procedura de ridicare a imunitatii parlamentare intr-un nou dosar al Monicai Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului, inaintand in acest sens actele din dosar.

In cel de-al doilea dosar fostul ministru al Tineretului si Sportului este acuzat de fals si abuz in serviciu, potrivit unor surse judiciare.


In 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticoruptie de inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi.


Procurorii anticoruptie arata in referatul pe care l-au transmis Parlamentului ca fostul ministru Monica Iacob Ridzi a cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi facut consiliera sa, Ioana Varsta, in legatura cu atribuirea unor societati a trei contracte privind organizarea evenimentului

din 2 mai 2009, de la Costinesti.


Din probele administrate in dosarul 147/P/2009 al Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei, rezulta date si indicii temeinice cuprivire la savarsirea, in anul 2009, de catre Monica Maria

Iacob Ridzi, deputat in Parlamentul Romaniei si fost ministru al Tineretului si Sportului a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, "daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial"; fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie; instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si instigare la infratciunea de stergere de date informatice fara drept.



Sursa:www.ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.