Ultima oră

Cosmar alb in Vrancea

Raluca Manolache
9 feb 2010 1352 vizualizări
Drumul national Maicanesti - Ciorasti si trei judetene, 202F Balesti-Mihalceni, DJ 204D - sectorul Vulturu-Hîngulesti-Maluri si 202E Voetin - limita judet Buzau erau inchise aseara u utilajele de deszapezire s-au luptat in zadar ieri cu ninsoarea viscolita, care se depunea rapid pe carosabil u din cauza viscolului, tirurile au fost trase pe dreapta si directionate spre mai multe parcari u prefectul Ion Oprea s-a deplasat ieri in zona critica, pentru a inspecta cum isi fac treaba utilajele de deszapezire u si trenurile aveau intirzieri

Iarna aduce in continuare multe probleme in judet. Citeva drumuri au fost blocate ieri dimineata, iar satenii din Caiata, Bogza, Balesti si Izvoarele - comuna Corbita au fost izolati. Mai multe echipaje de deszapezire care au incercat sa deblocheze drumurile au ramas blocate in nametii care in anumite locuri atingeau si doi metri. Astfel, pe drumul dintre Dumbraveni si Bogza, un utilaj de la drumuri a ramas introienit, in timp ce incerca sa ajute alti soferi blocati in trafic. Si un microbuz cu 8 persoane a stat aproape o ora in zapada. Ieri dimineata erau blocate cinci drumuri judetene. Astfel, politistii nu permiteau soferilor sa intre pe DJ 202F - sectorul Balesti - Mihalceni, DJ 202E - sectorul Voetin - limita judet Buzau, DJ 204 D - sectorul Vadu Rosca - Vulturu, DJ 204B - sectorul Tataranu - Maicanesti si DJ 204 D - sectorul Vulturu - Maluri. Ultimele trei au fost deblocate dupa ce mai multe utilaje au actionat pentru indepartarea zapezii. Aseara la ora 18.00 a ramas in continuare inchis circulatiei DN 23B, Maicanesti -Ciorasti, intre km 0-15, din cauza ninsorii si a viscolului puternic, stratul de zapada atingind 30-50 cm. La aceeasi ora, mai erau inchise doua drumuri judetene, DJ 202F Balesti-Mihalceni si DJ 202E Voetin "" limita judet Buzau. De asemenea, politistii au restrictionat ieri traficul si pe DN 23 intre Gologanu - Bordeasca - Martinesti - Mihalceni. Si in Focsani, circulatia s-a desfasurat cu greutate. Masinile nu au putut merge cu mai mult de 20-30 km/h, iar pe strazile laterale a fost un adevarat miracol sa poti intra cu autoturismul in siguranta.


Utilajele s-au luptat in zadar cu viscolul


Data fiind amploarea ninsorii care s-a abatut asupra judetului, si la nivelul Consiliului Judetean a fost formata o echipa de specialisti care monitorizeaza situatia pe drumurile judetene, comunicind cu reprezentantii firmei responsabile cu deszapezirea, respectiv SC Sotirex SA Bacau, transmite Biroul de Presa al CJ. In dimineata zilei de luni, pe drumurile judetene se actiona cu 16 raspinditoare cu lama, 6 autoincarcatoare, 2 autogredere, un buldozer si o autofreza, care au intervenit pentru largirea carosabilului, indepartarea zapezii si combaterea poleiului. Acest lucru a dus la deblocarea drumurilor DJ 204 B Tataranu "" Maicanesti si DJ 204 D Vulturu - Maluri, pe celelalte drumuri blocate actionindu-se in continuare in vederea deblocarii. La orele 13.00 se lucra pentru deszapezirea DJ 202 F Mihalceni "" Balesti si DJ 202 E Voetin "" limita judet Buzau, cu urmatoarele utilaje: 2 raspinditoare cu lama, 2 autoincarcatoare si o autofreza. "Din nefericire, viscolul foarte puternic face ca interventia utilajelor de deszapezire sa fie foarte dificila, iar efectele acestor utilaje sa nu se cunoasca pentru foarte mult timp", transmit reprezentantii CJ. Acestia spun ca s-a solicitat suplimentarea utilajelor pentru deblocarea acestor sectoare de drum insa, din cauza viscolului, nu au putut fi deblocate, in ciuda eforturilor depuse. "Am cerut sa se suplimenteze numarul de utilaje care sa actioneze pe Mihalceni si Balesti, pentru ca este foarte greu sa mentii starea de functionare a utilajelor pe aceasta vreme. Cred ca aceste drumuri s-ar putea reda circulatiei daca viscolul nu va fi asa de mare", ne-a spus aseara si prefectul Ion Oprea, aflat in zona critica. Acesta a inspectat ieri zona Focsani "" Milcovul "" Tataranu "" Ciorasti "" Balesti, zona cu conditii mai dificile de trafic din cauza intensificarii viscolului si a crearii de suluri de zapada pe carosabil. Prefectul a dat asigurari ca nu se poate vorbi de localitati izolate, cum ar fi Balesti, Caiata si Bogza, pentru ca sint utilaje care actioneaza in permanenta in zona si se poate realiza aprovizionarea localnicilor cu produse alimentare. Ieri seara, la ora 20.00, a fost ridicata avertizarea meteorologica de cod portocaliu si pentru judetul Vrancea, ca si pentru restul tarii.


Tiruri trase pe dreapta


Autoritatile au incercat sa evite ambuteiajele in trafic si au luat mai multe masuri. Astfel, politistii de la Serviciul Rutier, ajutati de cei de la posturi, au constituit filtre la Tisita, Obrejita, Bariera Brailei, Vulturu, Nanesti, Maicanesti si Adjud pentru masuri de restrictionare a circulatiei autovehiculelor cu masa totala maxima mai mare de 3,5 tone pe drumurile nationale. Exista insa si exceptii. "începind de luni, orele 10.00, se permite accesul autovehiculelor de peste 3,5 tone destinate transportului public de persoane si a transporturilor speciale, furaje, alimente, animale vii, etc.) cu monitorizare din partea Politiei Rutiere. De asemenea au fost directionate cele aproximativ 30 de tiruri stationate de duminica la Tisita spre parcarile din Vama Focsani si Carrefour, iar cele 10 tiruri de la Obrejita au fost aduse in parcarea din dreptul Popasului Timboiesti. La acest moment se afla stationate in parcarile de pe raza localitatilor situate pe DN 2 E85 un numar de 112 tiruri", a precizat subcomisarul Zorel Burlan, de la biroul de presa al Politiei. De asemenea, politistii au supravegheat ca elevii din satele afectate sa nu ramina blocati printre nameti. In jurul orelor 17.30 politistii rutieri si-au dat acceptul ca toate tirurile sa plece spre destinatie. "Singurul amendament a fost catre tirurile care aveau ca desinatie Bulgaria sau judetul Giurgiu", a spus comisarul sef Alexandru Cara de la Politia Rutiera. Astfel, ieri se putea circula pe E85 inspre Buzau si Urziceni, cu exceptia autocamioanelor care vor sa ajunga la destinatiile mentionate. Aseara nu erau autovehicule inzapezite, au dat asigurari politistii, iar activitatile de dezapezire urmau sa continue pina la reluarea traficului pe toate drumurile din judet. (M. BESLEAGA, D. CHIRIAC)


Gravida inzapezita la Balesti


O gravida din comuna Balesti a ajuns in siguranta la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta din Focsani dupa ce echipajul de la Ambulanta a reusit sa treaca de nametii formati pe drumul judetean 202 F. Femeia, care este din satul Puiesti, a intrat in travaliu dimineata insa cadrele de la Ambulanta au reusit dupa mai multe ore sa ajunga la domiciliul gravidei. Chiar daca in sprijinul cadrelor medicale au sarit si doua utilaje de deszapezire, cadrele au inaintat greu din cauza viscolului puternic. "Se circula foarte greu in judet. Am scos toate autosanitarele de tip 4x4, dar intervenim mult mai greu decit intr-o zi normala", a precizat dr. Cristian Onia, managerul SAJ. Cadrele de la Ambulanta au intimpinat probleme si cu pacientii dializati. Chiar daca au incercat sa ii aduca la spital, 15 dintre pacienti au refuzat. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 23 ore, 15 minute, 18 secunde
Drumul jud.204H inzapezit de 2 zile si nimeni nu face nimic Padureniul fiind izolat.CAND VIN ALEGERILE??MAI POFTITI PE LA NOI!!???>>>>>>>>>>INTRAREA IN PADURENI-MARASESTI BLOCATA > CINEVA VA LUA VREO citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.