Ultima oră

Proiecte de peste 5 milioane de euro, derulate in Vrancea

Doina Ganea
8 feb 2010 917 vizualizări
Aproape jumatate din valoarea acestora a fost cistigata de Primaria Focsani prin doua proiecte ISPA

Potrivit unei situatii intocmite la nivelul Prefecturii Vrancea, la finele anului 2009 la nivelul judetului s-au incheiat 19 proiecte din fonduri de pre-aderare in valoare de 5,4 milioane de euro. Primaria Marasesti a incheiat in decembrie 2009 proiectul derulat in parteneriat cu filiala de Cruce Rosie Vrancea, in valoare de 55.533 de euro, intitulat "Impreuna pentru identitate" si care a vizat eliberare de acte de identitate pentru cetatenii de etnie roma din localitate. Tot Primaria Marasesti a mai avut in aceeasi perioada un proiect in valoare de 84.000 de euro, intitulat "Servicii publice de calitate furnizate comunitatii locale a orasului Marasesti" si care s-a finalizat in februarie 2009. Primaria Odobesti a derulat pina in decembrie anul trecut proiectul "Caravana Prosana "" integrare socio medicala a comunitatilor de etnie roma din orasul Odobesti", in valoare de 49.180 de euro. Primaria Panciu a incheiat in octombrie 2009 proiectul "Statie de colectare selectare si transfer deseuri "" Eco Panciu", in suma de 1.214.093 de euro. Cele mai multe proiecte pe fonduri de preaderare le-a derulat insa in 2009 Inspectoratul Scolar Vrancea, care a avut cinci proiecte pe Programul PHARE 2005, totate vizind modernizarea sau extinderea unor unitati de invatamint din judet. Valoarea totala a celor cinci proiecte a depasit 250.000 de euro. Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea a derulat la rindul ei un proiect, care s-a incheiat in noiembrie 2009, cu o valoare de 577.989 de euro si care a avut in vedere "Intarirea sistemului de protectie a carnivorelor mari in judetul Vrancea". Si Primaria Focsani a avut in derulare doua proiecte importante pe fonduri ISPA care s-au incheiat in noiembrie 2009 si a caror valoare a fost de aproape 2 milioane de euro. Cele doua proiecte au avut in vedere supervizarea si acordarea de asistenta tehnica pentru management a contractelor ISPA derulate in Focsani. Aceasta a insemnat de fapt supervizarea lucrarilor de modernizare realizate la Statia de Epurare a orasului Focsani initiate de SC CUP SA. Pe lista proiectelor cu bani europeni s-au mai aflat si primariile Andreiasu de Jos, Fitionesti, Slobozia Bradului, Suraia, Dumitresti si Reghiu. Aceeasi statistica arata ca proiectele pe bani europeni derulate de catre primariile acestor localitati au avut in vedere diferite lucrari incepind de la alimentari cu apa, la modernizare unor servicii adresate cetatenilor si nu in ultimul rind imbunatatirea conditiilor de viata a etnicilor romi din comunitate. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.