Ultima oră

SMURD Vrancea, la primele interventii

Raluca Manolache
8 feb 2010 1011 vizualizări
Paramedicii au ajutat o femeie care s-a ranit dupa ce a cazut pe gheata si un barbat aflat in stare de inconstienta din cauza alcoolului

Echipajele Serviciului de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) Vrancea, care au fost inaugurate vineri, s-au pus deja pe treaba. In acest weekend paramedicii au intervenit in noua situatii de urgenta produse in Focsani, Adjud, Obrejita, dar si Padureni. De exemplu, vineri, in jurul orei 17.25 un apel primit pe numarul unic de urgente 112 anunta faptul ca in zona Piata Moldovei o femeie a cazut pe gheata si s-a ranit. La fata locului s-a deplasat un echipaj SMURD, femeia de 48 ani suferind un traumatism la soldul sting. "Pacienta fiind in parametri normali, echipajul a folosit o atela pentru imobilizarea piciorului si targa din dotarea ambulantei, dupa care a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" unde a fost preluata de medicul de garda din cadrul UPU", a precizat plt. maj. Florin Olaru, de la ISU Vrancea. Paramedicii au avut insa parte si de primul pacient recalcitrant. Acest lucru s-a intimplat in Adjud in zona "Motel", unde un barbat a fost zarit in stare de inconstienta. La fata locului s-a deplasat echipajul SMURD din cadrul Sectiei de Pompieri Adjud care a constatat insa ca barbatul de 54 ani din comuna Urechesti, judetul Bacau, se afla intr-o stare avansata de ebrietate. Paramedicii au apelat la sprijinul politistilor deoarece pacientul a devenit recalcitrant. Dupa sosirea echipajului de politie barbatul ametit a devenit cooperant si a fost transportat la Spitalul Municipal Adjud, unde a fost preluat de medicul de garda. SMURD Vrancea este functional 24 de ore din 24, iar pe cele doua masini lucreaza 24 de paramedici care s-au pregatit la Galati. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.