Ultima oră

Banii de gunoi se iau din timp la Maicanesti

Daniel Garleanu
8 feb 2010 1309 vizualizări
Taxa pentru ridicarea gunoiului menajer este de 60 de lei pe an

Primaria Maicanesti se pare ca a consultat rata de deces din ultima vreme si a hotarit ca in anul 2010, an de criza, sa ia banii pe gunoiul menajer inainte. Oamenii din comuna Maicanesti au constatat cu stupoare la ghiseul de taxe si impozite ca au venit cu 60 de lei mai putin. Fiecare cetatean care trece pe la primarie sa platesca impozitul pe pamint, casa sau alte bunuri afla ca serviciul de ridicare al gunoiului menajer se plateste in ianuarie pentru tot anul. In conditiile in care majoritatea populatiei din comuna este imbatrinita, unii dintre localnici se intreaba pe buna dreptate ce se va intimpla cu banii pe care i-au dat, daca mor in timpul anului. Tariful de 5 lei/luna hotarit in sedinta de Consiliu Local este universal, atit pentru familiile mai numeroase cit si pentru vaduvele sau bunicii singuri. "Daca eu sint o singura persoana de ce trebuie sa platesc la fel ca altii care sint patru sau poate cinci?", intreaba o femeie din sat. De asemenea, casele de pe teritoriul comunei care nu sint locuite nu sint scutite de plata gunoiului menajer. Primarul Costel Necula infirma acuzatiile taranilor nemultumiti. "Cind vine omul si plateste impozitul i se cer si banii pentru gunoiul menajer in valoare de 60 de lei pe an. El nu este obligat sa plateasca aceasta suma integral, numai daca dispune de ea. Nu am avut discutii cu nici un localnic pina acum pe tema asta", sustine social democratul Costel Necula. Cit despre casele fara locatari, primarul ne-a spus ca cine vine sa platesca impozitul la casa comunica faptul ca acolo nu locuieste nimeni, drept pentru care plata gunoiului nu se mai face. Satenii, in majoritate pensionari, nu concep ca pentru cele 4-5 vizite/luna pe care le face serviciul de ridicare al gunoiului sa platesca inainte ca la... "dame". (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.