Ultima oră

LIFE: Utile 06.02.2010

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 521 vizualizări
Ia-ti o vacanta la munte sa scapi de kilogramele in plus; Cum afli daca ai hepatita; Cinci meserii pe care le poti incepe la orice varsta, iar specialistii romani in nutritie avertizeaza: Atentie la conservanti

Ia-ti o vacanta la munte sa scapi de kilogramele in plus. Sa scapi de kilogramele in plus fara exercitii fizice obositoare sau diete stricte ar putea fi la fel de simplu ca relaxarea timp de cateva saptamani in Alpii Elvetiei, potrivit unui nou studiu. Cercetarea a fost efectuata cu ajutorul a 20 de barbati obezi, care au petrecut doua saptamani la munte, intr-o cabana aflata la 2,650 deasupra nivelului marii. Subiectilor le-au fost interzise exercitiile fizice si li s-a dat voie sa manance orice doresc. Barbatii au pierdut in medie cate un kilogram si jumatate, reusind sa nu puna greutatea la loc timp de o luna, dupa experiment, scrie Libertatea.


Cum afli daca ai hepatita. Analize gratuite pentru identificarea hepatitei se fac, mai nou, la Constanta si Tulcea, insa orice asigurat poate face teste, cu trimitere. Un roman din 10 sufera de hepatita B sau C, tara noastra fiind pe primul loc in Europa in ceea ce priveste prevalenta acestor afectiuni. Din aceasta saptamana, asiguratii din judetele Constanta si Tulcea pot face testari gratuite pentru depistarea acestei boli. De regula, aceste tipuri de hepatita sunt descoperite doar intamplator. "Hepatitele le depistam, in general, atunci cand le facem pacientilor ecografii", spune Doru Cristian Gavrila, internist la Policlinica nr. 2 Braila. Oboseala, care se poate instala inca de dimineata sau atunci cand faceti efort usor, poate fi un semn al hepatitei, noteaza EvZ.ro


Cinci meserii pe care le poti incepe la orice varsta! Esti foarte tanar sau ai deja o specializare? Crezi ca ti-ar fi dificil sa incepi o noua profesie? Iata cinci meserii pe care le poti exercita la orice varsta. 1. Asistent kinetoterapeut. Acestia ajuta medicii kinetoterapeuti in reabilitarea fizica a pacientilor sai, iar tu vei obtine gradul de asistent printr-un curs acreditat, simplu si rapid. Beneficiile salariale sunt de ordin mediu. 2. Asistent medical. Un curs pe durata catorva luni iti ofera acest statut, iar tu poti lucra opt ore pe zi intr-un spital pe o leafa de circa 300-400 de euro. Nu exista limita de varsta pentru aceasta meserie, atata timp cat nu esti deja pensionat. 3. Educator. Daca ai inclinatii de pedagog si indragesti copiii, o cariera ca educator poate fi o alegere potrivita. Poti lucra ca educator in gradinite sau cu elevii de scoala primara. Pentru asta iti trebuie o diploma de absolvire si licenta a unui program de pregatire didactica acreditat de Ministerul Invatamantului, noteaza Cancan.


Specialistii romani in nutritie avertizeaza: Atentie la conservanti! Va plac conservele, gemurile si muraturile din comert? Aveti grija insa! Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca aceste produse din magazine au in compozitie E-uri si un continut ridicat de sare sau de zahar. Iata la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati astfel de produse din comert: - evitati conservele cu produse sarate sau afumate; Daca sunteti gravida consumati muraturi obtinute prin fermentatie naturala; - alegeti gemurile si dulciurile care nu au adaos de zahar si nu sunt pasteurizate deoarece prin acest procedeu de fierbere se distrug vitaminele de care corpul are nevoie in special iarna. Integral in Libertatea.


Tulburari de comportament si de reproducere provocate de substanta chimica prezenta in recipientele de plastic alimentar. Oamenii de stiinta recomanda consumatorilor sa nu mai utilizeze recipiente din policarbonat pentru a incalzi alimentele la temperaturi ridicate. Efectele bisphenolului, care se regaseste in urina a peste 90% dintre americani, face obiectul unor anchete in mai multe tari. In Canada, folosirea sa este interzisa din octombrie 2008 . Studiile recente asupra efectelor toxice ale bisphenolului A (BPA), compus chimic prezent in plasticurile alimentare, in special in biberoane, nu au demonstrat clar efectele negative asupra sanatatii. Cu toate astea, noi elemente si semnale de alarma continua sa apara, in special observandu-se tulburari de comportament si de reproducere dupa contaminarea cu aceasta substanta scrie Le Monde.fr, citand atentionarea pe care Agentia Franceza de siguranta sanitara a alimentelor (Afssa) a transmis-o vineri, 5 februarie. Semnalele merita atentie, afirma Marc Mortureux, directorul general al Afssa, citat de publicatia franceza, scrie Gandul.


Cum sa-ti aranjezi mancarea in frigider! Pentru ca multe mancaruri lasa mirosuri grele in frigider, dar si pe celelalte alimente, bunica ne-a dezvaluit cateva trucuri eficiente, dar si sanatoase, pentru a pastra hrana. Carnea: Depoziteaz-o in caserole acoperite. Aerul o trece mai repede in stadiul de putrefactie daca nu o puneti intr-o punga sau cutie. Mai rau este ca microbii formati pe carne altereaza si restul alimentelor din frigider. Legumele: Nu le spalati inainte deoarece isi pierd vitaminele si se strica de trei ori mai repede. Ele trebuie depozitate doar in pungi de hartie pentru a ramane ferme si proaspete. Integral in Cancan.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.