Ultima oră

AFACERI: Business Report 06.02.2010

Ziarul de Vrancea
6 feb 2010 545 vizualizări
Max Bögl vrea sa construiasca metroul spre Drumul Taberei; Zile grele pentru soferii cu masina in service; Al saselea Renault Megane: Coupe-Cabriolet

Max Bögl vrea sa construiasca metroul spre Drumul Taberei. Grupul german de constructii Max Bögl este interesat sa participe in acest an la mai multe proiecte in Romania, precum magistrala V a metroului, centura Deva-Orastie sau unele lucrari de mediu. "Urmarim doua proiecte mari, respectiv ocolirea in regim de autostrada Deva-Orastie si magistrala V a metroului, dar si unele proiecte pentru infrastructura de mediu, pentru realizarea de gropi de gunoi ecologice", a declarat Romeo Botocan, directorul pentru Romania al grupului german, citat de Capital.ro.


Zile grele pentru soferii cu masina in service: mecanicii se incaiera cu asiguratorii. Conflictul intre companiile de asigurari si asociatia service-urilor ia amploare. Dupa ce Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a acuzat companiile de asigurari ca, "cu complicitatea CSA", majoreaza abuziv pretul RCA, replica uniunii societatilor de asigurare nu a intarziat sa apara. Astfel, reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) au afirmat vineri ca au documente care arata ca ASSAI le-a solicitat potentialilor aspiranti la statutul de membru al asociatiei renegocierea conditiilor de lucru cu societatile de asigurari, respectiv aplicarea unui tarif orar de 80 lei fara TVA si decontarea materialelor auxiliare, scrie Gandul.


Criza a lovit traficul aerian mai rau decat atacurile din SUA. Numarul pasagerilor transportati de companiile aeriene europene a scazut anul trecut cu 20 de milioane, pana la 326 milioane de persoane, din cauza crizei economice. Este o scadere mai mare decat cea raportata in anul 2002, cand numarul de pasageri a scazut cu 14 milioane, dupa atacurile teroriste din SUA. In 2008, companiile din Europa au transportat 346 milioane de calatori, iar anul trecut operatorii au inregistrat un minus de 5,8%, a anuntat Asociatia Companiilor Aeriene Europene (AEA), scrie EvZ.ro


Al saselea Renault Megane: Coupe-Cabriolet. Producatorul auto francez Renault a publicat astazi primele imagini si informatii oficiale despre noul Megane Coupe-Cabriolet. Modelul va fi prezentat publicului larg cu ocazia editiei din 2010 a Salonului de la Geneva (4-14 martie). Noul Cabriolet va fi comercializat incepand cu primavara lui 2010. Schimbarile stilistice nu reprezinta chiar o revolutie, exteriorul si interiorul fiind in proportie de 90% asemanatoare cu generatie Megane III. Noul model este fabricat in uzina Renault din Douai, Franta, unde se produc si modelele Scenic si Grand Scenic, scrie StiriAuto.ro.


Stroe: Prin intarzierea startului programului "Rabla" s-a ratat vanzarea a minim 5.000 de masini. In cele aproape doua luni cat a intarziat startul «Rabla» s-ar fi vandut minim 5.000 de masini prin acest program, a declarat vicepresedintele APIA, Constantin Stroe, dupa ce premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca programul de innoire a pracului auto va incepe pe 20 februarie, scrie Mediafax . "Programul ar fi putut demara, cum era si normal, odata cu inceputul anului. E bine si mai tarziu decat deloc", a adaugat reprezentantul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), scrie Ziarul Financiar.


Peste un miliard de euro de recuperat de la marii contribuabili. In plina criza de lichiditati, statul recurge tot mai des la procedura executarii silite. Juristii considera ca procedura executarii silite este riscanta pentru stat si recomanda reorganizarea judiciara sau medierea . Oamenii de afaceri riposteaza si ei: "In timp ce statul publica liste cu datornici, ar fi normal sa stim si noi care sunt datoriile statului catre mediul privat si cand se vor achita acestea", scrie Bursa.


Cea mai frumoasa masina a anului 2009. Cu 33% din totalul de 65.353 de voturi exprimate, titlul de Cea mai frumoasa masina a anului 2009 a fost castigat de noul coupe Peugeot RCZ. Regula concursului spune ca modelele inscrise in competitie trebuie sa aiba pretul de pana la 50.000 de euro. Celelalte modele inscrise in concurs au fost, in ordine alfabetica: BMW Z4, Citroen DS3, Infiniti G37 Cabriolet, Mercedes Clasa E Coupe, Nissan 370Z si Opel Insignia Sports Tourer. Cel mai frumos concept al anului a fost desemnat BMW Vision Efficient Dynamics (in concurs s-au mai aflat Citroen Revolte, Corvette Stingray Concept si Renault Zoe-Z.E.), scrie 24auto.ro.


Audi ne prezinta liniile de productie ale viitorului model A1. Dupa o serie de teasere in care cei de la Audi au prezentat detalii despre dimensiunea si motorizarile lui A1, ne-au explicat forma farurilor LED, linile viitorului model si au dezvaluit cateva detalii despre interiorul masinii, producatorul german a mai lansat doua clipuri si o serie de imagini despre viitorul model de clasa mini. De data aceasta Audi ne arata liniile de productie din Bruxelles, in care producatorul german a investit aproximativ 285 de milioane de euro, scrie AutoDigest.ro.


Luni apare prima televiziune care-i invata pe romani legile. Juridic TV, prima televiziune dedicata informarii juridice a populatiei, va fi lansata online pe 8 februarie si va difuza un program zilnic, 24 de ore din 24, au declarat reprezentantii casei de avocatura Coltuc, care finanteaza proiectul. Potrivit reprezentantilor casei de avocatura Coltuc, postul Juridic TV (www.juridictv.ro) difuzeaza in prezent cateva programe si va avea grila definitiva din 8 februarie, odata cu lansarea oficiala, scrie Capital.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.