Ultima oră

Procesul Tribunalului Vrancea cu statul, suspendat

Nicoleta Cristea
6 feb 2010 556 vizualizări
Subfinantarea Tribunalului Vrancea nu a fost recunoscuta la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti.

Procesul intentat de instanta vrinceana Statului Roman, prin Ministerul Finantelor Publice, si Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) acum aproape 7 luni, in care se solicita ca magistratii sa constate dreptul Tribunalului Vrancea la o finantare totala si nu partiala pentru a putea functiona, s-a sfirsit deocamdata in coada de peste. Astfel, judecatorii bucuresteni au suspendat judecata "pentru lipsa nejustificata a partilor", decizie care poate fi insa oricind intoarsa de cei implicati. Cu toate acestea, se prea poate ca oficialii Tribunalului Vrancea sa nu mai fie interesati de continuarea judecatii, dat fiind ca instanta a trecut cum a putut peste primul an de criza, iar bugetul pe 2010 ar putea sa asigure supravietuirea onorabila. Tribunalul Vrancea atragea atentia in iunie 2009 ca la buget nu mai sint bani pentru plata facturilor si nici pentru consumabilele uzuale. De atunci, instanta a reusit sa se mentina pe linia de supravietuire, iar decizia mult asteptata a instantei a intirziat. In perioada respectiva, "pericolul" ca tribunalul sa se inchida din lipsa de bani nu a fost luat in seama nici de ordonatorii de credite ierarhici, si nici MJLC, in ciuda faptului ca a fost atentionat de mai multe ori prin adrese. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.