Ultima oră

POLITICA: Politic Show 25.01.2010

Ziarul de Vrancea
5 feb 2010 419 vizualizări
Cum si-a aranjat liderul PSD cartile pentru Congres: Echipa Geoana , schema de castigare a alegerilor din partid; PDL a ingropat dosarul Udrea mana-n mana cu procurorii, iar senatorii vor sa-si treaca cheltuielile la secret

PDL a ingropat dosarul "Udrea" mană-n mană cu procurorii. Elena Udrea a scăpat de un scandal in Comisia juridică ºi in plenul parlamentului după un ºir de decizii la limită luate de Parchet ºi de ºefa Camerei DeputaÃilor, colega sa de partid Roberta Anastase. Dacă procurorii s-au intrecut in a dispune neinceperea urmăririi penale a Elenei Udrea ºi pentru fapte pentru care n-au fost sesizaÃi de parlament, Anastase a avut grijă ca informarea Parchetului in acest caz să nu ajungă la deputaÃi decat după termenul de 20 de zile pe care il aveau la dispoziÃie pentru a contesta documentul magistraÃilor, noteaza EvZ.ro


Cum ºi-a aranjat liderul PSD cărÃile pentru Congres: "Echipa Geoană", schema de caºtigare a alegerilor din partid. Mircea Geoană ºi-a finalizat echipa cu care se va prezenta la Congres: dacă va reuºi să impună schimbarea statutului, astfel incat să se voteze după formula lider+echipă, Geoană are mari ºanse să prindă un nou mandat. Cu două săptămani inainte de alegerile interne din PSD, Mircea Geoană a negociat cu o serie de lideri locali susÃinerea la Congres, in schimbul unui loc in noua echipă de conducere. Este vorba de ºefi de organizaÃii puternice, care vor da grosul delegaÃilor la Congres, incepand cu organizaÃia de Bucureºti (plus cele ºase sectoare). Aceºtia i-au garantat că nu vor exista "accidente". Cu toate astea, pentru Geoană, există riscul ca, in ziua votului, delegaÃii să nu Ãină cont de recomandarea ºefului de organizaÃie, scrie Gandul.


Confruntare caineasca pentru presedintia PSD. Adrian Nastase si-a tinut promisiunea si a anuntat ieri, in Consiliul National al PSD, intrarea sa in cursa pentru sefia partidului. Cristian Diaconescu si Miron Mitrea au confirmat formarea unui tandem, fara a da insa alte detalii. Sunt convins ca n-a fost vorba de un stimul energetic, chiar daca este o zi de joi", spune Nastase in preambulul discursului sau, referindu-se la sala plina de membri ai Consiliului National (CN). Vine apoi anuntul candidaturii, raspuns la "foarte multe mesaje" primite de la colegi. "Raspunsul este clar si direct: da, candidez!", spune apasat Nastase. La cativa metri mai incolo, la lunga masa de prezidiu, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, primeste anuntul ridicand ochii din foile pe care le frunzarise pe tot parcursul discursului lui Mircea Geoana si zambeste satisfacut, scrie Romania Libera.


Senatorii vor să-ºi treacă cheltuielile la secret. NemulÃumiÃi că află electoratul cat cheltuieºte fiecare din banii publici, senatorii trag sfori să stopeze publicarea sumelor care le revin lunar. în ºedinÃa de marÃi a conducerii Senatului, PDL, UDMR ºi PSD au făcut front comun pentru a pune la secret cheltuielile individuale. Decizia se va lua in cel mult două săptămani, cand se va schimba ºi site-ul Senatului. Un senator cheltuieºte in jur de 30.000 de lei lunar. Sumele pentru indemnizaÃia, biroul, diurna, cazarea, deplasările sau facturile telefonice ale fiecăruia se fac publice din ianuarie 2009, noteaza EvZ.ro


Cristian Campeanu, in editorialul "Unitate de gandire revolutionara intre Iliescu si Osama", scrie: "Cand Ion Iliescu a afirmat ca in Romania comunistii au rasturnat regimul comunist si, prin urmare, ca Revolutia nu putea fi anticomunista, unii au zis c-o fi Alzheimer, altii ca batranul are dreptul, dupa atatia ani de lupta, la micile lui excentricitati. Cand a si plusat ca stalinismul, care ar fi fost adevarata victima a anului 1989, n-a fost de fapt comunism (si nici macar de stanga), ci capitalism de stat, oamenii de bun-simt s-au revoltat pe buna dreptate. Vladimir Tismaneanu, bunaoara, a remarcat ca Iliescu si-a descoperit nostalgii trotkiste si hruscioviste, daca nu de-a dreptul leniniste, la fel ca un alt frate intru marxism, "filozoful" sloven Slavoj Zizek (am pus filozof intre ghilimele pentru ca filozofii adevarati ar trebui, din principiu, sa semene mai mult cu Socrate decat cu un amestec de Che Guevara si Elton John)". Integral in Romania Libera.


In editorialul "Scut antipolitică in Romania", Horia GhibuÃiu noteaza: "în virtutea unei tradiÃii lansate intr-un neuitat decembrie, ne-am culcat cu o temă pe agenda publică ºi ne-am trezit cu alta. La inceputul zilei de ieri, atenÃia romanilor pătrunºi de captivanta viaÃă politică a partidelor era indreptată spre Consiliul NaÃional al PSD. A fost suficientă o ºedinÃă ad-hoc a Consiliului Suprem de Apărare a Ãării pentru ca Traian Băsescu să mute, a cata oară?, ceºcuÃa de cafea cu caimac de pe măsuÃa lui Mircea Geoană - o altă victorie in plan politic, pentru simplul motiv că ºeful Senatului s-a văzut nevoit să răspundă la intrebări privind decizia preºedintelui, in timp ce ºeful statului n-a avut niciun motiv să comenteze "miºculaÃiile", vorba lui Ion Iliescu, dintr-un partid oarecare". Integral in EvZ.ro.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.