Ultima oră

POLITICA:Analistii politici comenteaza decizia CSAT referitoare la participarea Romaniei la sistemul american anti-racheta

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 356 vizualizări
Analistul politic Cristian Pirvulescu a declarat, joi, pentru AGERPRES ca decizia CSAT referitoare la participarea Romaniei la sistemul american anti-racheta este una 'surpinzatoare'.

\'Este o decizie surpinzătoare pentru că a fost luată fără să fi existat in prealabil o dezbatere publică pe acest subiect. Cu toate acestea, era cumva si o decizie de asteptat, dacă este să tinem cont de relatia Romaniei cu statele din NATO care sprijină acest sistem\', a declarat Parvulescu. El a precizat că nu se asteaptă la o reactie foarte puternică nici din partea Parlamentului Romaniei, care va trebui să adopte decizia CSAT după ce acordul cu SUA va fi finalizat, dar nici din partea populatiei. Pe de altă parte, analistul politic Cristian Tudor Popescu apreciază pozitiv decizia CSAT, relatia dintre Romania si SUA atingand astfel \'cel mai inalt nivel din 1989 si pană astăzi\'. De asemenea, analistul a subliniat că, prin participarea Romaniei la sistemul american anti-rachetă, teama unora de \'pericolul rusesc\' nu isi va mai avea obiectul. Consiliul Suprem de Apărare a Tării (CSAT) a aprobat, joi, propunerea SUA privind participarea Romaniei la sistemul american anti-rachetă, după ce tara noastră a fost invitată de liderul de la Casa Albă, Barack Obama, să participe la dezvoltarea acestui sistem, a anuntat presedintele Traian Băsescu in declaratia sustinută la finalul sedintei extraordinare a CSAT.



Agerpres Jurnal


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.