Ultima oră

LIFE: Utile 04.02.2010

Ziarul de Vrancea
4 feb 2010 555 vizualizări
Cate feluri de alimente au romanii pe masa; Internetul accentueaza starile de anxietate; In viitor vom plati orice cu telefonul mobil; De ce radem?

Cate feluri de alimente au romanii pe masa. Alimentatie sanatoasa, diversificata si echilibrata, adaptata fiecarei persoane in functie de varsta, sex, stari fiziologice speciale si mostenire genetica sunt factori ce asigura o stare de sanatate durabila, previn bolile si imbatranirea precoce. Aceasta este doar una dintre concluziile prof. dr. Gheorghe Mencincopschi, pe care specialistul in nutritie le expune in cea mai recenta lucrare a sa, "Noua ordine alimentara", scrie Gandul.


Tulburarile bipolare, tot mai intalnite. Depresiile, alaturi de episoadele maniacale, sunt forme de manifestare a acestor probleme de natura psihica. Socurile emotionale, abuzurile suferite in copilarie si dependenta de substante precum alcoolul sau drogurile favorizeaza declansarea acestor tulburari la cei cu predispozitie genetica.Tulburarile bipolare afecteaza in egala masura femeile si barbatii si, de obicei, devin evidente in intervalul de varsta 15-25 de ani, scrie Adevarul.


Internetul accentueaza starile de anxietate. Persoanele care isi petrec un numar mare de ore navigand pe internet sunt mai predispuse de a suferi de depresie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Leeds, din Marea Britanie, publicat in revista Psychopathology. Oamenii de stiinta britanici nu au stabilit inca daca internetul cauzeaza aceste depresii sau daca persoanele deprimate sunt atrase de internet, scrie Gandul.


De ce radem? Rasul urmat de contorsionarea intregului corp este parte din vocabularul universal al oamenilor, dar se manifesta in situatii diferite, in functie de cultura. Fie ca este o forma a limbajului nonverbal sau o maniera de exprimare a emotiilor, specialistii explica faptul ca acest comportament ramane o mare enigma pentru stiinta. Motivele unui asemenea comportament sunt variate, dar mecanismul rasului este intotdeauna acelasi: inspiratie adanca si scurte contractii spasmodice ale toracelui, in special ale diafragmei. De aici si vorba: "rad de se tin cu mainile de burta", scrie Adevarul.


Terapia cu laser distruge celulele adipoase. Britanicii au pus la punct un gen de laser care distruge celulele adipoase instantaneu. Terapia, care permite slabirea cu doua numere in doar doua saptamani, fara exercitii fizice sau dieta, este lipsita de durere. O sedinta dureaza 40 de minute si costa 1.000 de lire sterline. Tratamentul consta in desfacerea legaturilor dintre celulele adipoase si eliminarea lor din organism, scrie Gandul.


In viitor vom plati orice cu telefonul mobil. Telefoanele mobile vor inlocui portofelele in scurt timp. Cel putin asta sustin cercetatorii britanici, care sunt de parere ca in cativa ani telefoanele mobile vor fi indispensabile, deoarece cu ajutorul acestora vom ajunge sa platim factura la restaurant, biletele la cinematograf dar si abonamentul pentru transportul in comun. Potrivit unui studiu recent, companiile aeriene si cele de cai ferate vor lansa noi moduri de a emite bilete electronice cu ajutorul telefoanelor mobile, iar oamenii vor putea sa demonstreze ca si-au cumparat bilet prin SMS-uri, coduri de bare sau aplicatii care vor trebui descarcate, scrie Libertatea.


de R.B. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.