Ultima oră

2.000 de lei pentru reabilitarea unui apartament

Doina Ganea
4 feb 2010 1062 vizualizări
Prin programul guvernamental, proprietarul are posibilitatea de a achita numai 20% din costurile izolarii

Focsanenii care doresc sa-si anvelopeze blocurile prin program guvernamental, dar nu dispun de sumele necesare pentru cofinantare, pot solicita Consiliului Local o esalonare a platii. Anul trecut, cinci scari au fost reabilitate prin acest program, iar pentru primele luni din 2010 sint programate alte trei scari. Potrivit municipalitatii este vorba despre doua scari din b-dul Bucuresti si una de pe strada Mitropolit Varlaam. In acelasi timp se deruleaza si procedura de achizitie de proiecte, inclusiv audit energetic, pentru alte cinci blocuri. Potrivit legii, 50% din costul reabilitarii termice a blocurilor va fi suportat de catre stat, 30% reprezinta contributia din bugetul local, iar diferenta de 20% trebuie sustinuta de proprietari. Anul trecut, prea putini "blocatari" au fost de acord sa plateasca din banii lor chiar si aceasta diferenta de 20%, in contextul in care, pentru un apartament, proprietarul ar fi urmat sa suporte aproximativ 2.000 de lei. Anul acesta, Consiliul Local Focsani poate accepta si plata in rate, cu conditia ca locatarii sa aiba initiativa. "Aproximativ 20 de milioane de lei vechi (2.000 RON) costa un astfel de apartament reabilitat. Avem posibilitatea, printr-o hotarire a Consiliului Local, sa facem o esalonare a platii acestor bani pe o perioada de doi ani, corectat cu pretul inflatiei", a afirmat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 10 minute, 56 secunde
As.noastra are toti banii pt reabilitare (20%) . Cu toate ca am depus toata documentatia de 2 ani , primaria ne spune ca nu sunt bani , in conditiile in care blocul nostru este pe bd central si D-nul citeste integral
, acum 739398 zile, 11 ore, 10 minute, 56 secunde
Poate careva din locatarii blocurilor reabilitate sa precizeze un pret integral pentru lucrarile executate?Adica sa ne spuna ce a reprezentat acel 20% si cat a insemnat el in lei?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.