Ultima oră

Salarii cu 30% mai mari la Centrul de Transfuzii

Raluca Manolache
4 feb 2010 1437 vizualizări
Banii au fost cistigati in instanta in urma unei actiuni demarate de Sanitas

Personalul medical de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Vrancea ar trebui sa primeasca salarii marite din acest an. Veniturile salariatilor ar trebui sa creasca cu cel putin 30%, ca urmare a unei hotariri judecatoresti. Nemultumirea cadrelor medicale a aparut in luna mai a anului trecut cind nu au beneficiat de o crestere salariala stabilita in grila de salarizare din sistemul sanitar. Sindicatul Sanitas a solicitat astfel in instanta aceste drepturi salariale, inclusiv pentru primele cinci luni din anul trecut. "Personalul sanitar din Centrul de Transfuzii Sanguine trebuia sa beneficieze de o marire de salariu in 2009, in urma unei evaluari. La Focsani s-a facut evaluarea in luna mai dar din lipsa de credite bugetare nu s-au marit salariile", ne-a precizat Steluta Serea, contabil sef la CTS. Sanitas s-a adresat Tribunalului Vrancea, iar dupa ce salariatii au cistigat procesul Centrul de Transfuzii a facut recurs la Curtea de Apel Galati. Pe 13 ianuarie 2010 sanitarii au aflat insa ca instanta a decis sa respinga recursul, decizia de fond fiind mentinuta. Asa se face ca cele 14 persoane de la "banca de singe" ar trebui sa primeasca salariile marite. De asemenea, in urmatorii trei ani salariatii ar trebui sa intre si in posesia banilor restanti din 2009. Ramine de vazut daca bugetul institutiei va suporta cresterea de 30% a salariilor. In 2009 fondul de salarii alocat pe o singura o luna a fost de 48.000 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.