Ultima oră

POLITICA:Viceprimarul PDL vrea sa-l faca cetatean de onoare pe Mircia Gutau, primarul condamnat pentru coruptie: E ca Ilie Ilascu

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 481 vizualizări
Viceprimarul municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca Mircia Gutau (PDL) merita sa fie desemnat cetatean de onoare al orasului pentru ca este nevinovat.

Radulescu l-a comparat pe primarul Mircia Gutau, condamant la trei ani de inchisoare pentru coruptie cu Ilie Ilascu, acesta fiind si una din explicatiile pentru care el va vota propunerea de a-l transforma in cetatean de onoare. Initiativa de a-i oferi distinctia de cetatean de onoare lui Gutau a pornit de la un post de televiziune local, detinut de membri PDL si, potrivit presei locale, deja s-au strans cateva mii de semnaturi.


Viceprimarul municipiului Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu spune ca televiziunea locala VTV a initiat o campanie de strangere de semnaturi prin care se doreste numirea lui Mircia Gutau cetatean de onoare al orasului.


Potrivit presei locale postul TV apartine unor membrii ai PDL, detalii aici. Romeo Radulescu a mai declarat si ca initiativa s-ar putea concretiza in urmatoarea sedinta de consiliu local, adica la finalul lunii februarie. Reamintim faptul ca primarul Mircia Gutau cel care ar urma sa devina cetatean de onoare al orasului a fost condamnat la 3 ani pentru coruptie si este in prezent incarcerat.


Cele mai importante declaratii ale primarului interimar Romeo Radulescu (PDL) referitoare la acordarea distinctiei de cetatean de onoare pentru Mircia Gutau:


* Este o initiativa pornita de un post de televiziune local care a anuntat acum cateva zile ca ar dori sa stranga semnaturi pentru ca domnul Mircia Gutau sa devina cetatean de onoare al orasului.

* Daca semnaturile vor fi aduse la Primarie eu sunt obligat sa pun acest subiect pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu Local.

* Consider ca ar fi o nedreptate sa nu aplecam urechea la ce spune poporul.

* La fel si Ilascu a fost condamnat si apoi a devenit deputat in Parlamentul Romaniei si apoi decorat cu Steaua Romaniei.

* Nu cred ca exista motive pentru care sa nu-i acordam (distinctia de cetatean de onoare n.red.)

* Eu personal voi vota pentru (acordarea distinctiei de cetatean de onoare n.red.) pentru ca domnul Gutau a facut foarte multe pentru acest oras. Nu cred ca trebuie sa nesocotim ce vrea populatia.

* Cata vreme exista cai de atac si cata vreme eu stiu adevarul, domnul primar Mircia Gutau este nevinovat.

* Asta ne dorim toti cei care suntem pusi in functii publice sa ascultam ce vrea populatia. De asta multi politicieni sunt urati de populatie pentru ca nu fac ce isi doreste populatia.

* Rep: Daca primiti o propunere de la societatea civila de a acorda distinctia de cetatean de onoare unui criminal sau unui violator o veti face?

* Depinde de care va fi motivatia societatii civile. Sunt doua lucruri complet diferite, domnul primar a facut multe pentru oras. Nu il puteti compara cu cineva care aduce semnaturi pentru un criminal. Nu puteti face analogia asta.




de Attila Biro HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.