Ultima oră

AFACERI: Business Report 03.02.2010

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 481 vizualizări
Prima casa 2: cum te face banca sa-ti iei locuinta noua; Roche face peste 100 mil. euro cu trei medicamente; Fiscul a inceput executarea silita a Altex; Primele informatii cu decapotabila Renault Wind

"Prima Casa" 2: cum te face banca sa-ti iei locuinta noua. Bancile au timp pana pe 4 februarie sa se gandeasca la Prima Casa 2. Programul nu va include doar locuinte noi, pentru a nu incalca legile concurentei, dar bancile vor descuraja achizitionarea de locuinte vechi. In fapt, intreaga discutie privind programul Prima Casa in varianta a doua este o mare incercare de a pacali Uniunea Europeana, cu scopul de a sustine domeniul imobiliar si industriile adiacente acestuia, scrie Capital.


Tot despre "prima casa" scrie si evz.ro care publica un interviu cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Programul "Prima casa" va continua in egala masura pentru locuintele noi, cat si pentru cele vechi, a declarat Sebastian Vladescu. Nu am stabilit inca, dar probabil ca vom merge undeva dincolo de 700 de milioane de euro. Totodata, ne gandim sa majoram garantia acordata de stat. Sunt propuneri sa fie intre 70.000 si 100.000 de euro, dar cred ca 100.000 este excesiv. Vom decide saptamana asta", a mai declarat Vladescu pentru evz.ro.


Roche face peste 100 mil. euro cu trei medicamente. Neorecormon (insuficienta renala), Pagasys (hepatita) si Avastin (cancer), cele mai vandute medicamente din Romania si care apartin companiei elvetiene Roche, au cumulat anul trecut vanzari de circa 108 mil. euro, adica aproximativ 5,2% din piata farmaceutica, conform datelor companiei IMS Health. Aceste medicamente sunt incluse in programe nationale, costul lor fiind integral suportat de Casa de Asigurari de Sanatate, scrie Ziarul Financiar.


Mișu Negrițoiu: "In 2010 se va vedea adevaratul impact al crizei asupra sistemului bancar romanesc". Un bancher de top vorbește deschis despre noul subiect tabu al industriei: intrarea de bunavoie a companiilor in insolvența. Mișu Negrițoiu, directorul general al ING Bank, explica in premiera pentru Money Express cum a fost impiedicata banca sa execute stocurile Flamingo și de ce bancile vor fi și mai exigente cu clienții in 2010. Cand n‑a mai ramas nimic de mediat, negociat și re­eșa­lonat, bancherii apeleaza la bodyguarzi. Cei de la ING Bank, de pilda, au avut nevoie de garzi de corp pentru a duce la bun sfarșit decizia bancii de a pune sechestru pe depozitele uneia dintre cele mai cunoscute companii romanești, grupul Flanco‑Flamingo, aflat acum in pragul falimentului.


Boc, boc, boc la poarta raiului! Acest articol il lauda pe premierul Boc! Spun lucrul asta de la inceput, ca un avertisment. Boc are slabiciunile sale. Nu doresc sa le insir aici; oricum, a fost mitraliat din toate pozitiile de presa din Romania (inclusiv de cel care scrie aceste randuri). Dar Domnia Sa are cu certitudine si calitati.. Faptele bune trebuie sa-i duca chiar si pe politicieni in raiul relatiei cu mass-media. Dar va asigur ca jurnalistii nu vor stinge niciodata focul iadului, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.ro.


Audi "" primul producator auto care participa in calitate de expozant la un targ de jucarii. Audi planuieste sa expuna o serie de jucarii si machete in cadrul celui mai mare eveniment international dedicat jucariilor si jocurilor, Targul International de Jucarii din Nuremberg, desfasurat in perioada 4 "" 9 februarie. Quattro, subsidiara producatorului auto, va prezenta o macheta la scara 1:2 a legendarului model Auto Union Silver Arrow Type C. Acesteia i se vor alatura masinute de jucarie Audi, dar si ursuleti din plus, scrie StiriAuto.ro.


Mini-depozitele, o afacere cu potential. In ultimii ani, cateva firme au intrat pe piata mini-depozitelor (self-storage) din Romania, estimand ca activitatea lor va lua amploare in perioada urmatoare. Managerii acestora iau in calcul numarul tot mai mare al celor interesati si oferta limitata. Pe segmentul mini-depozitelor activeaza atat firme care investesc special in acest concept, cat si companii care se ocupa de mutari sau de transport si care ofera suplimentar si servicii de depozitare, scrie Startups.ro.


Regele mallurilor face 40 mil. ă"š¬ din chirii. Dar are credite de peste 200 mil. euro. Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, cel mai puternic antreprenor roman din industria centrelor comerciale, a incasat anul trecut 39,9 mil. euro din inchirierea celor patru centre Iulius Mall pe care le detine in Timisoara, Cluj, Suceava si Iasi, in crestere cu 14%, pe fondul inaugurarii unei extinderi la Timisoara si a primului an de operare integrala a proiectului din Suceava. Cele mai mari venituri din inchiriere le-au inregistrat proiectele din Timisoara (14 mil. euro) si Cluj (11,3 mil. euro), in timp ce mallurile din Moldova - Suceava si Iasi - cu suprafete mai mici, dar si cu dificultati mai mari in ceea ce priveste vanzarile, au generat venituri de 8 mil. euro, respectiv 6,6 mil. euro, potrivit datelor companiei, scrie Ziarul Financiar.


Fiscul a inceput executarea silita a Altex. Compania Altex Romania SRL, care face parte din grupul Altex, cel mai mare retailer de electronice si electrocasnice din tara, apare pe lista cu datornici la stat, fiind in executare silita. Altex Romania SRL apare cu o datorie de 1,716 milioane de lei la bugetul de stat, cea mai mare suma, 1,713 milioane figurand la capitolul "dobanzi si penalitati de orice fel". Patronul Altex, Dan Ostahie recunoaste datoria, scrie Capital.


Robert Rekkers, director general BT: "Am avut credite neperformante de 4,8% din portofoliul total". Desi provizioanele au diminuat puternic profitul bancii in ultimul an, conducerea BT ezita sa dea un termen clar pentru cand banii pusi deoparte vor fi eliberati. Robert Rekkers, directorul general al bancii, a declarat, pentru ziarul Bursa: "As vrea si eu sa stiu cand vor fi eliberati banii din provizioane, dar acest lucru tine de mai multi factori, precum revigorarea economiei, posibilitatea bancii de a lichida garantiile colaterale pentru credite etc. Noi am provizionat pentru ca suntem prudenti: de exemplu, creditele neperformante reprezinta 4,8% din portofoliul de credite, insa noi am provizionat pentru o proportie de 6,2%".


Masina Anului 2010 in lume - cele 10 finaliste. A inceput numaratoarea inversa pentru decernarea mult ravnitului trofeu World Car of the Year / Masina Anului in Lume, editia 2010. Anuntarea castigatoarei si gala 2010 World Car Awards sunt programate pe 1 aprilie, in cadrul Salonului Auto de la New York, scrie 24auto.ro. Iata si finalistele 2010 World Car of the Year, in ordine alfabetica: Audi Q5; BMW X1; Chevrolet Cruze; Kia Soul; Mazda3; Mercedes-Benz Clasa E.


Primele poze si informatii cu decapotabila Renault Wind. Renault a dat publicitatii primele imagini si informatii despre noul model decapotabil Wind. Bazat pe Renault Twingo, noul model este un coupe roadster care isi poate retrage acoperisul in doar 12 secunde. Modelul decapotabil masoara 3,83 metri, cu 230 mm mai lung decat varianta hatchback. Capacitatea portbagajului ramane mereu constanta (270 litri), indiferent de cum este asezat acoperisul, scrie AutoDigest.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.