Ultima oră

AFACERI: Leul romanesc, cea mai puternica moneda din zona CEE in 2010

Ziarul de Vrancea
2 feb 2010 513 vizualizări
Ieri, BNR a anuntat un curs de schimb de 4.0805 lei pentru un euro, in scadere cu 3.49% comparativ cu cel de la sfarsitul anului trecut, cand un euro valora 4.2282 lei

. In aceeasi perioada de timp, forintul ungar a castigat 0.05%, zlotul polonez s-a apreciat cu 2.55% iar coroana ceha cu 1.51%,ceea ce inseamna ca in prima luna din 2010, leul a fost cea mai puternica moneda din zona CEE daca luam ca reper evolutia sa fata de euro, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.


De remarcat ca toate cele patru monede s-au apreciat in fata euro in 2010, si mai mult decat atat, euro s-a devalorizat si comparativ cu dolarul american (-3.4%), o moneda careia multi i-au cantat prohodul anul trecut.


Cand judecam aceste cifre, trebuie sa tinem insa cont de faptul ca anul trecut, moneda nationala s-a devalorizat cu 6.1%, in timp ce forintul a pierdut doar 2%, zlotul s-a apreciat cu 2%, iar coroana ceha s-a apreciat de asemenea cu 1.5% in fata euro.


Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.



de Cristian Orgonas HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.