Ultima oră

Cu chilotii in sacosa la audientele lui Bacinschi

Doina Ganea
2 feb 2010 1412 vizualizări
Un pensionar din Focsani i-a aratat primarului Decebal Bacinschi chilotii rupti ai fostei sale menajere pentru a exemplifica un caz de furt din apartament u un homless cu 30 de ani de inchisoare la activ si amenzi de aproape 300 de milioane de lei vechi a cerut o locuinta u un alt focsanean a cerut ieri sa intre in audienta pentru a-i face primarului confesiuni despre Baltagul lui Mihail Sadoveanu u unde i-ati gasit fratilor pe toti azi? , s-a ratoit primarul la subordonati

Obisnuitele audiente ale primarului Decebal Bacinschi din obisnuitele zile de luni dupa-amiaza au scos asistenta din obisnuita amorteala din pricina neobisnuitului unor situatii. Prima care a spart "gheata" ineditului a fost o femeie cu accent ardelenesc care a dorit sa i se anuleze o amenda CFR. Dupa o ora de stat de vorba cu primarul, femeia a plecat convinsa ca intreaga planeta comploteaza impotriva ei. "Pai stiti dvs. cite piini inseamna 300 de mii de lei? 30 de piini! Asa luate dintr-un condei. Eu am auzit ca dvs. ati vorbit cu administratora de la noi si cu vecinii mei. I-ati pus sa ma bata. Aveti ceva cu mine!", a fost, printre altele, concluzia femeii. Urmatorul petent, Marinica Munteanu, a solicitat o locuinta, sustinind ca el risca sa moara in canale fiindca nu poate sta o viata intreaga la Adapostul Crucii Rosii de pe strada Albinei. "Am auzit ca au murit unii in canale. Eu nu vreau asa. Cit sa mai stau la Adapost? Bani de mincare nu am. Nu beneficiez de ajutor la Cantina ca nu am nici un venit. Imi trebuie minim 78 de lei pe luna sa pot minca si eu. Ce sa fac? N-am buletin, n-am drepturi! N-am ajutoare fiindca n-am buletin! Ca sa-mi faca buletin imi trebuie o mutatie, o casa", a cerut Munteanu. Petentul are insa un "back-ground" impresionant. Absolvent in 2007 al studiilor de "perfectionare" de la Mindresti pe care le-a aprofundat timp de 30 de ani, Marinica Munteanu s-a trezit la 53 de ani ca a ramas fara locuinta, in urma decesului parintilor sai. De cind s-a "liberat" si pina in anul 2009, inclusiv, Munteanu a reusit sa adune nu mai putin de 137 de procese-verbale de contraventie pentru tulburarea linistii publice si practicarea cersetoriei, care s-au concretizat in amenzi in valoare totala de 286 de milioane de lei vechi. Primarul Decebal Bacinschi i-a promis petentului ca incepind din luna martie ii va asigura un "job" in conformitate cu legea privind munca in folosul comunitatii.


Cu chilotii in sacosa de rafie


La audientele edilului focsanean au fost ieri in jur de 20 de persoane. Majoritatea la prima intilnire cu primarul. Faptul ca s-a confruntat cu atitea chipuri diferite de "clienti" si tinind cont de varietatea solicitarilor, Decebal Bacinschi a exclamat surprins catre subordonati: "Bai, unde i-ati gasit fratilor pe toti azi? Ati facut vreo selectie sau ce?". La rind fiind, pensionarul focsanean Vasile Ghitau a solicitat atentia primarului pe o problema care tine mai mult de siguranta locuintei. Batrinul a povestit ca a angajat cu ceva timp in urma o menajera, pe care ulterior a concediat-o fiindca il cam "pisca" la lucruri si la bani. Insa, femeia se pare ca si-a facut chei potrivite dupa toate incuietorile din apartamentul pensionarului si il mai viziteaza din cind in lipsa pentru a-i mai "subtiliza cite ceva". "Eu locuiesc in apartamentul unei nepoate care este consilier juridic la Ministerul de Interne din Franta. Am avut o femeie menajera, pentru ca eu sint singur, si am dat-o afara fiindca isi cam completa de la mine ce-i lipsea pe-acasa. Dupa ce a plecat, am constatat ca tot imi dispar din lucruri. Am facut doua sesizari la politie. Nu stiu ce sa zic, pindeste, dom"â„¢ne, cred, cind nu sint eu acasa si intra cu chei potrivite si se mai orienteaza la cite ceva de prin casa. Ca altminteri nu-mi explic cum mi-au disparut lucruri. Nu mai am ciorapi, nu mai am lenjerie. Le ia pe ale mele si imi lasa chilotii ei rupti si ciorapii gauriti. Uitati-va si dvs. ce am gasit eu prin casa", i-a aratat primarului chilotii cu "tese" scosi dintr-o sacosa de rafie pensionarul. Dupa ce a fost obligat sa vizioneze lenjeria intima a fostei menajere, edilul sef al Focsaniului i-a promis batrinului ca va sesiza la rindul sau Politia pentru a-i pune in vedere femeii sa nu se mai apropie de locuinta petentului. De departe insa in topul "ciudateniilor" de ieri se afla un cetatean care i-a cerut primarului sa-l primeasca in audienta pentru o confesiune filozofica in legatura cu crima din "Baltagul" scriitorului Mihail Sadoveanu. "Pentru o confesiune in legatura cu Baltagul, Capitolul II, Natura - Infinit ""Istorie si Destin in opinia lui Dumenzeu si a Ginditorilor", se arata in motivele solicitarii audientei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 11 ore, 13 minute, 46 secunde
Pt pensionarul care are probleme cu menajera: Daca si-a facut chei potrivite atunci sa-si schimbe broasca la usa de la intrare! Simplu!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.