Ultima oră

Consumul de apa in satele vrincene a crescut cu 6% in 2009

Mihaela Beșleagă
2 feb 2010 855 vizualizări
Cel mai mult consuma apa din sistemul centralizat locuitorii din Jaristea, Cindesti, Cirligele si Oreavu, unde gradul de utilizare este de peste 30%

Vrincenii din mediul rural au consumat mai multa apa anul trecut in comparatie cu 2008, fie pentru uz casnic, fie pentru irigatii. Conform raportului anual realizat de Serviciul Public "Exploatarea sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa" (SPESRAA) Vrancea, gradul de utilizare a sistemelor de alimentare cu apa la nivelul anului 2009, de 20,75%, este in crestere fata de 2008 (14,74%) cu 6%. Cresteri mai semnificative se inregistreaza la sistemele de alimentare cu apa din localitatile Jaristea (A14,27%), Bolotesti (A9,27%), Straoane (A6,84%), in timp ce sistemele din Tataranu si Gura Calitei consemneaza cresteri sub 1%. Cel mai mult consuma apa din sistemul centralizat locuitorii din Jaristea, Cindesti, Cirligele si Oreavu, unde gradul de utilizare este de peste 30%. "Gradul de bransare a gospodariilor la sistemele de alimentare cu apa in localitatile deservite este de 54,94%", sustine directorul SPESRAA, Dumitru Nagit. La 31 decembrie 2009 Serviciul Public gestioneaza 14.211 abonati, in crestere fata de 2008 cu 2.470. Sistemele cu cel mai mare numar de abonati racordati sint la Vulturu "" 2.111, Jaristea "" 1.290 si Ciorasti "" 1.011. In prezent, SPESRAA Vrancea are in administrare 21 de sisteme de alimentare cu apa, dintre care 17 incredintate prin hotariri ale Consiliului Judetean, in cadrul Programului Soleh Boneh si 4 sisteme incredintate prin hotariri de Consiliu Local, finantate prin fonduri SAPARD. Sistemele de alimentare cu apa Vulturu si Cirligele sint dotate cu instalatii pentru reducerea fierului si manganului, iar Ciorasti, Tataranu si Gura Calitei trateaza amoniul. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.