Ultima oră

Fetita aruncata la ghena de gunoi a Adjudului

Dan Chiriac
2 feb 2010 1092 vizualizări
Mama, o tinara de 20 ani din judetul Galati, a avortat pe 19 ianuarie, in casa concubinului din Adjud u pentru ca familia sa nu stia ca este insarcinata, aceasta a aruncat fatul la ghena din spatele pietei u expertiza medicala va stabili daca bebelusul s-a nascut viu sau nu

Un nou nascut a fost gasit ieri la o ghena de gunoi din municipiul Adjud. Macabra descoperire a fost facuta de catre oamenii de la salubrizare, care, in jurul orelor 10.30, incercau sa stringa gunoiul in spatele pietei din oras. "Am fost sesizati de catre lucratorii de la Urbis SA Adjud despre faptul ca un nou nascut, de sex feminin, a fost descoperit printre gunoaiele aflate la o pubela din spatele pietei. Echipa operativa urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care bebelusul a ajuns acolo", ne-a spus dimineata subinspectorul Catalina Olteanu, de la biroul de presa al Politiei. Gheorghe Bou lucreaza de multi ani la salubrizare, dar spune ca este pentru prima data cind da de o fiinta umana printre gunoaie. "Ne-am dus sa luam niste cartoane si am vazut o minuta intr-o gluga. Am crezut ca e o papusa aruncata. Am sunat imediat la politie cind mi-am dat seama ca e mina de copil. Lucrez de opt ani la salubrizare, dar asa ceva n-am pomenit. Am decis sa astept pina vine politia. Bebelusul e inghetat, dar intreg", ne-a spus barbatul, pe care l-am gasit la fata locului. Acesta a chemat si Ambulanta, dar medicii nu au facut decit sa constate ca nou-nascutul era mort de mult timp.


Aruncat pe 19 ianuarie


Cercetarile efectuate de echipa operativa a scos la iveala ca bebelusul era aruncat la gunoi de aproape doua saptamini. Dupa citeva ore de ancheta, oamenii legii au gasit-o si pe lehuza. Aceasta este o tinara de 20 de ani din comuna galateana Brahasesti, care a avortat in casa concubinului si ar fi aruncat fatul pentru ca familia sa nu stia ca este insarcinata. "Din declaratiile acesteia rezulta ca pe 19 ianuarie, in timp ce se afla la familia concubinului ei, din Adjud, a suferit un avort spontan. Rezultatul constatarii medico-legale va stabili cu exactitate daca fatul s-a nascut viu si viabil. în prezent, cercetarile sint continuate de lucratorii Serviciului de Investigatii Criminale, in vederea stabilirii imprejurarilor in care trupul a ajuns in locul respectiv dar si pentru incadrarea juridica a faptei", a precizat dupa amiaza Catalina Olteanu. Oamenii legiii asteapta acum rezultatele medico-legale pentru a vedea daca tinara risca sa fie acuzata de pruncucidere. "In cazul in care avortul s-a produs din motive naturale, iar fatul a fost mort, atunci femeia nu poate fi acuzata de savirsirea unei fapte penale. Chiar daca a aruncat fatul la gunoi, legea nu o poate condamna in nici un fel", spun politistii de la Investigatii Criminale. Un caz similar s-a petrecut in Adjud in 2003, dar mama a scapat dupa ce s-a dovedit ca fatul s-a nascut mort. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.