Ultima oră

POLITICA: Politic Show 01.02.2010

Ziarul de Vrancea
1 feb 2010 476 vizualizări
PDL intra in terapie de imagine publica; Nastase a strans armata de baroni ca sa-l bata pe Geoana; Hrebenciuc si Geoana s-au intalnit la o vila de protocol din Snagov; Cum i-a unit Crin pe Ludovic si Calin

PDL intra in terapie de imagine publica. Pana sa-si clarifice statutul si doctrina, PDL-stii au inceput "reforma" cu ce-i doare mai tare: cum se vad la televizor. Stransi de Emil Boc la Poiana Brasov peste weekend, parlamentarii s-au plans liderilor de "cateva figuri gen Honorius Prigoana" care populeaza ecranele si au cerut ridicarea embargoului impus de partid la Antenele mogulului Dan Voiculescu. Potrivit unor surse care au participat la discutii, Boc s-a vazut nevoit sa admita ca PDL are "o problema de comunicare la nivel central" si a dat liber la Antene. In plus, liderii partidului analizeaza varianta ca PDL sa-si angajeze, in cel mai scurt timp, o firma de consultanta cu contract permanent. Ultimul strateg cu care PDL a lucrat in campania lui Traian Basescu este Tal Silberstein, prieten de mai multi ani cu Vasile Blaga. Integral in EvZ.ro.


Nastase a strans armata de baroni ca sa-l bata pe Geoana. Nastase spune ca este "foarte hotarat" sa intre in lupta pentru scaunul lui Geoana si se declara dispus sa faca echipa cu Mitrea cu o conditie: ca acesta sa-si clarifice relatia cu PDL. Reinfiintarea functiei de presedinte executiv si candidaturile in echipa sunt principalele modificari ce vor fi discutate la Consiliul National. Reinfiintarea functiei de presedinte executiv si candidaturile in echipa sunt principalele modificari ce vor fi discutate la Consiliul National. Fostul premier Adrian Nastase va anunta oficial joi ca se inscrie in cursa pentru presedintia PSD, in sedinta Consiliului National. "Sunt si mai hotarat sa candidez, iar anuntul il voi face la Consiliul National, asa cum am promis. Sunt un om care-si tine promisiunile, contati pe mine. Saptamana viitoare, lucrurile vor fi clare. (...) Nu sunt un june in politica, nu am o miza personala in aceasta competitie si de aceea am dorit sa verific in discutii cu mai multi dintre colegii mei daca proiectul Adrian Nastase este un proiect care sa intereseze", a afirmat Nastase intr-o emisiune TV. Integral in Romania Libera.


Hrebenciuc si Geoana s-au intalnit la o vila de protocol din Snagov. Viorel Hrebenciuc a declarat, duminica, la Realitatea Tv, ca a avut in cursul zilei o intalnire cu presedintele PSD, Mircea Geoana, la Snagov, informeaza Mediafax. Liderul deputatilor social-democrati a mentionat ca nu a fost o intalnire de taina, dar nu a dat detalii despre ce s-a discutat. Hrebenciuc a spus ca asa cum s-a intalnit cu Mircea Geoana se poate intalni si cu Adrian Nastase, Cristian Diaconescu sau Miron Mitrea. Acesta a mentionat ca Adrian Nastase si alti lideri PSD nu au participat la intalnire. Integral in Gandul.


Cum i-a unit Crin pe Ludovic si Calin. Tariceanu si Orban se opun alegerii "la pachet" a conducerii PNL, varianta care-l tenteaza insa pe Antonescu. Liderul PNL Crin Antonescu este tentat de alegerea membrilor conducerii centrale a partidului pe baza de motiune propusa de presedintele-candidat, la congresul extraordinar din 5-7 martie. Varianta nu este agreata insa nici de prim-vicepresedintele Ludovic Orban, nici de fostul presedinte al liberalilor Calin Popescu-Tariceanu. Daca puntile dintre Antonescu si Tariceanu par rupte, discutiile sefului PNL cu Orban, pentru gasirea unei formule de compromis, sunt abia la inceput, scrie EvZ.ro.


In editorialul "Nastase da jos bascalia din pod", Horia Ghibutiu scrie: "Se facea ca in tara unde tot ce era mai important se petrecea la televizor, la postul cu cea mai mare audienta se redifuza intr-o sambata seara lupta orcilor cu hobbitii. In pofida promisiunii din titlul celei de-a treia parti a superbei ecranizari, regele intarzia sa se intoarca la Pro TV, iar balanta parea sa incline spre cei rai. Cam in acelasi timp, la un post care ne spune mereu povesti dintr-o alta perspectiva, un fost mare dregator ce fusese gata-gata sa devina rege isi pregatea, la randul sau, intoarcerea. Profitand de faptul ca proverbul romanesc "intre doua nu te ploua" si-a vadit iarasi justetea, Adrian Nastase, invitatul Sandrei si al Florianei, a dat un recital in studioul Antenei 3, azilul care asigura cele mai bune conditii ranitilor veniti sa-si linga ranile." Cititi mai mult pe EvZ.ro.


In editorialul "Spirala mintilor inguste", Rodica Ciobanu scrie: "Pe Emil Boc il preocupa busola, pe Mircea Geoana, ANI, pe Crin Antonescu, cum sa ajunga mai repede la putere. Pe scurt, acestea sunt framantarile la zi ale liderilor principalelor partide politice. Nici daca s-ar lua de mana si ar desfasura o spirala a integrarii in absolut, pe varful Parangul Mare, nu ar intra intr-o noua dimensiune, alta decat aceea egoista si ingusta. Brainstormingurile din acest weekend, de la Brasov, o dovedesc. Pedelistii, daca se aduna mai multi, nu inseamna neaparat ca sunt mai puternici si mai creativi." Integral in Gandul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.