Ultima oră

POLITICA: Antonescu: PNL trebuie sa vina cit mai repede posibil la guvernare

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 505 vizualizări
Crin Antonescu nu renunta la speranta ca PNL sa devina un partid capabil sa cistige alegerile parlamentare si locale din 2012, un partid "gata sa intre la guvernare" daca vor exista conditiile necesare. Acesta pare a fi noul obiectiv stabilit de Antonescu.

"Trebuie să venim cat mai repede posibil la guvernare. As intra si maine la guvernare pentru faptul că această putere degradează sansa Romaniei de a continua pe drumul pe care o apucase in 2008", a spus presedintele PNL, Crin Antonescu, in cadrul Congresului alesilor locali de la Poiana Brasov.


Liderul PNL s-a arătat increzător in sansele pe care i le oferă, ca partid, cele 20 de procente castigate la alegerile prezidentiale.


"A fost un rezultat bun pentru că acest 20%, in afară de faptul că e scorul cel mai mare obtinut la alegeri de către noi, a fost obtinut in conditii cat se poate de vitrege. PNL a rămas singur in fata unui aparat de stat in care si-au dat mana conjunctural PD-L si PSD. Chiar dacă intre cele două tururi obtiunea noastră a fost aceea de a alege răul cel mai mic si de a sustine candidatul PSD, chiar dacă asta am socotit a fi atunci optiunea noastră, nu trebuie să uităm că in 2009, cand poarta Cotroceniului s-a deschis pentru Geoană, acestia au intrat acolo imediat, in conditiile care li s-au impus, si au guvernat catastrofal Romania impreună", a spus Crin Antonescu.


Mai mult, continuandu-si dispcursul de incurajare, liberalul a apreciat că, pe viitor, partidul său poate obtine 30% din voturi.


"Putem fi un partid de peste 30%. Putem fi partidul nr. 1 al Romaniei. Nu e nevoie decat de cateva lucruri foarte grele: să intelegem si să facem mai repede decat altii intoarcerea cu fata spre cetătenii pentru care facem politică.Asta inseamnă să fim un organism capabil să dea mesaje unitare si eficiente, capabil să spună oricărui roman care il priveste cateva lucruri clare: nu că incercăm, din alegeri in alegeri, să ne strecurăm intr-o combinatie să ajungem la putere, ci să spunem că liberalii sunt cei care actionează cu adevărat pentru aceste valori. Avem sansa unei noi credibilităti. în cei 20% obtinuti la alegerile prezidentiale sunt oameni care au votat pentru prima dată, oameni tineri, din marile orase, cu grad de instructie ridicat, care incearcă să se conecteze la ceea ce inseamnă democratia actuală. în sprijinul acestor oameni trebuie să actionăm. Nu trebuie să ne multumim să rămanem un partid al elitelor", a incheiat Antonescu


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.